5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Meyve üreticisi destek bekliyor

Erzincan'ın Üzümlü ilçesine bağlı Karakaya beldesinde geçimini meyvecilikle sağlayan üreticiler bölge ekonomisinde önemli yere sahip olan meyveciliğin desteklenmesini istiyorlar.

Karakaya Belediye Başkanı Zafer Bal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, işsizlik ve göç gibi seebeplerle sanayisini yeterince geliştiremeyen Erzincan'ın ekonomisinde önemli bir yere sahip olan meyvecilik sektörünün ülke genelinde alınacak tedbirlerle birliklte, üretim açısından önemli adımların atılabileceğini belirtti.

Özellikle elma ve üzüm üreten müstahsil kitlesinin sorunlarının araştırılması ve gereken tedbirlerin alınmamsı gerektiğini vurgulayan Başkan Bal," Kırsal alanda ikamet eden halkın geçimini sağlayabilmesi, topraklarını işleyebilmesi ve yetiştiricilerin ürünlerinin pazarlanması konusunda gerekli altyapı çalışmalarının yapılması yolunda devletin meyvecilik sektöründeki çiftçilerimize diğer tarım ürünlerinde olduğu gibi elma ve üzüm ürünlerine de destek verilmesi çiftçilerimiz açısından çok olumlu sonuçlar verecektir. Bölgede meyvecilik atadan kalma eski yöntemlerle yapılmakta olup yeni ve modern üretime geçmeleri çiftçilerimizin ekonomik gücünü zorlamakta ve bölge halkı bu yöntemi dahi düşünmemektedir. Bu sebeple gerek bölgesel özellikler, gerekse kırsal kesimin gelişmiş bölgelere yaptığı göçü durdurmak ve modern kapama meyve bahçeleri kazandırmak için özel sektör ve devlet kuruluşlarının bu konuda daha duyarlı yaklaşmalarını istiyoruz. Karakaya'da 500 aile geçimini meyve yetiştiriciliğinden sağlamakta ve yılda 3000 ton elma üretimi gerçekleştirilmektedir. Bu da bize göre büyük bir rakamdır. Sosyal ve ekonomik dengenin sağlanması çok önemli bir unsurdur." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 14:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?