5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Mezbaha kurban içih hazır

Erzincan Belediyesi Mezbahanesi'nde son günlerde hummalı bir çalışma sürdürülüyor.

Günde yaklaşık 400 baş hayvanın kesiminin yapabilme kapasitesine sahip olan tesislerde Kurban Bayramı öncesinde bakım ve onarım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.


Belediye yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Kurban Bayramı'nda her hangi bir sorun yaşanmaması için tüm hazırlıkların yapıldığı, alet ve araç onarımlarının tamamlanacağı bildirildi.


Günlük olarak 15 ila 20 arası büyükbaş hayvan kesiminin yapıldığı mezbahada bayram dolayısıyla 150 büyükbaş, 300 küçükbaş hayvan kesilebileceğini söyleyen Mezbaha Sorumlusu Muammer Bulut, 16 personelle 3 gün boyunca, vatandaşlara hizmet vereceklerini belirtti. Bulut, bunun için sıra alınması gerekmediğini, bayram namazı sonrası erken gelenin kurbanını sırasıyla kesileceğini ifade etti.

Bulut, kurban kesim ücretinin büyükbaş için 70, küçükbaş için ise 25 YTL olarak belirlendiğini söyledi. Kesilen kurbanlıkların sahiplerine dört parça halende teslim edileceğini söyleyen Bulut, isteyenlerin 70 YTL ücret karşılığında kurbanını parçalanmış bir şekilde hisselere böldürebileceğini hatırlattı.

Muammer Bulut, Kurban Bayramlarında alışagelmiş kazaların ve kurbanlık kovalamacalarının yaşanmaması için kurbanlıkların usta kişilere kestirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 13:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?