4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Mıcır, buz kadar tehlikeli

Karayolları 164. şube şefi Hüsamettin Özendi sathi kaplama asfalt çalışması yapılan kesimlerde sürücülerin, hızlarını 30 km/saat'e kadar düşürmeleri ve bu kesimlerde daha dikkatli olmaları konularında uyardı.

Karayolları 164. şube şefi Hüsamettin Özendi yaptığı açıklamasında, ulaşımın yoğunlaştığı yaz döneminin, Karayollarının da en yoğun çalışma sezonu olduğu, bu nedenle bütün bölgeler ve yollarda çalışmaların hızla sürdürüldüğü vurgulandı. Açıklamaya göre Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğundaki yollarda yapım, bakım ve asfaltlama çalışmaları yapılan kesimlerde, çalışmalara başlamadan önce, Karayolları işaretleme esaslarına uygun işaretleme yapılırken, bu işaretlemelerin polis ve jandarma trafik ekiplerince tutanak altına alındı.Karayolu standardının daha düşük olduğu kesimlerde ise sürücülere, tedbir almaları gereken mesafe kadar öncesinden standart trafik işaretleri ile uyarılar yapılıyor.

Özendi''Hem yoğun trafik hem de yol çalışmalarının sürdürüldüğü yaz döneminde, kullanıcıların normal zamanlardan daha dikkatli ve tedbirli olmaları mecburiyeti vardır. Özellikle hız ve öndeki taşıtı geçmeye yönelik kurallara uyulması büyük önem arz etmektedir. Sathi kaplama asfalt çalışması yapılan kesimlerde sürücülerin hızlarını 30 km/saat'e kadar düşürmeleri ve bu kesimlerde daha dikkatli seyretmeleri konusunda sürücüler işaretlerle uyarılmaktadır. Özellikle mucur olan bölgelerde sürücülerin daha fazla dikkatli olmaları gerekmektedir. Lakin mucur buz kadar tehlikelidir. İşaretleme yapılan kesimlerde sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine özellikle uymaları gerekmektedir.'' Şeklinde açıklamada bulundu.

Yasin Köz
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 18:28:21
Güncelleme :19 Ağustos 2005 Cuma 15:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?