22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Mikrokredi yöneticileri Erzincan'da

Erzincan’da, Valilik, İl Özel İdaresi ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile birlikte yürütülen mikro kredi uygulaması kapsamında Erzincan’a gelen Türkiye Grameen Mikrokredi Ankara Bölge Müdürü Esat Akgül, İl Genel Meclisi Başkanı Sinan Kartal’ı makamında ziyaret etti. 

Ziyarette, mikrokredi projesinin Erzincan’da hayata geçirilmesinde büyük emek ve gayret gösteren İl Genel Meclisi Başkanı Sinan Kartal’a teşekkür eden Esat Akgül, Mikrokredi projesinden Türkiye'de 27 ilde 14 bin kişinin yaralandığını belirterek, 2010 yılına kadar 81 il ve ilçelerinde bu uygulamanın faaliyete geçmesinin planladığını söyledi. Mikro Kredi Projesi’nin iş yapma fikri olup, küçük bir başlangıç sermayesine ihtiyacı olan yoksullara imkan verilmesi projesi olduğunu kaydeden Esat Akgül, mikro kredi projesinin bütün Batı Avrupa ve ABD olmak üzere 175 ülkede uygulandığını ifade etti. 

İl Genel Meclisi Başkanı Sinan Kartal ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, az sermaye ile daha çok emek katarak daha fazla ürün ortaya konulmasına imkan sağlayan bir projenin başarılı olduğunu görmenin sevindirici olduğunu vurguladı. Toplumun asıl mayası olan kadınların üretmesine önem verdiklerini anlatan Sinan Kartal, " 'Ben fakirim, ben işsizim' diyen kim varsa buyursun gelsin. Hiçbir şart aramıyoruz. Verilen miktarı yeterli görecek kim varsa, sayı sınırlaması yok. Bu çağrımız Erzincan’da yaşayan bütün insanlarımıza. Hiç kimsenin kimsesiz kalmasına, hiç kimsenin ümitsiz kalmasına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu. 

Ziyarette Erzincan Mikrokredi Projesi’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Tuna Kavuş ve Merkez Müdürü İbrahim Gürler de hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 14:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?