4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Minibüs sayısı artacak

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, şehir içi hatlarda çalışan minibüs sayısının artırılacağını söyledi.

Minibüs sayısının 1972 yılında belirlendiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, 33 yılda nüfusun yüzde 40 arttığını ancak minibüs sayısının aynı kaldığını kaydetti.

Şehrin yerleşim alanının da genişlediğini vurgulayan Başkan Buyruk, Belediye Meclisi Trafik Alt Komisyonu’nun mevcut 180 minibüse 80 minibüs ilave etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğunluktan dolayı minibüslerin yetersiz kaldığını belirten Buyruk, "Minibüslerin zaman zaman aşırı hızlı seyrettikleri yönünde vatandaşlarımızdan şikayet geliyor. Sürati önlemek için koyduğumuz bentler yer yer sökülüyor. Minibüslerin birçoğu eski ancak çalıştığı hatta göre yüksek fiyatlara satılıyor. Minibüsleri bir düzene koymak için bu ilaveyi yapmalı düşünüyoruz. Tabi bunu yaparken de minibüsçü esnafımızı da mağdur etmek istemiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 14:51:05
Güncelleme :17 Nisan 2005 Pazar 12:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erzincanlı IP: 85.97.161.xxx Tarih : 14.04.2005 08:32:47
Başkanımızı bu kararından dolayı tebrik ediyorum. Birde minübüs esnafına görgü kuralları ve müsteriye saygı kursları açılsa da, kursda başarı gösterenlere taşıma izni verilmesi, seyr halinde iken kuralları ihlal eden, çevresini ve yolcuları rahatsız eden minübüsçülerinde bildirilebileceği bir iletişim kanalı kurmalarınıda tavsiye ederim SAYGILAR