22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Minik hacı adayı ilgi odağı oldu

Erzincan'dan kutsal topraklara gidecek ilk hacı adayı kafilesi, bugün dualarla uğurlandı. Uğurlama töreninde 3.5 yaşındaki hacı adayı Harun Raşit Sarıtaş ilgi odağı oldu. 

Terzibaba Camii önünde sabah düzenlenen hacı adaylarını uğurlama törenine, hacı adaylarının aileleri ve yakınları katıldı. Erzincan'dan hac yolculuğuna çıkan 44 hacı adayının en küçüğü olan 3.5 yaşındaki Harun Raşit Sarıtaş, uğurlama töreninin ilgi odağı oldu. Babası Vehbi ve annesi Emine Sarıtaş'la birlikte kutsal yolculuğa çıkacak olmanın heyecanı yaşayan minik Harun Raşit, zaman zaman meraklı gözlerle etrafını süzdü. 

Hacca gidecek olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşayan hacı adayları ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Törende konuşan Erzincan Müftü Vekili Burhan İşleyen, Erzincan'dan ilk hacı kafilesini gönderdiklerini belirterek, ikinci hacı adayı kafilesinin 8 Kasım 2008 tarihinde yola çıkacağını açıkladı. Hacı adaylarının huzur içerisinde ve makbul bir hac görevini yerine getirmeleri temennisinde bulunan İşleyen, bütün hacı adaylarının haclarının kabul olmasını diledi. 

Hacı adayları, daha sonra Erzurum'dan uçakla kutsal topraklara gitmek üzere dualarla uğurlandı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 18:55:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?