23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Minik öğrencilerini bekliyor

Erzincan'ın Çayırlı ilçesine bağlı Cennetpınar köyünde yapımı tamamlanan ve iç dizayn çalışmaları devam eden 10 derslikli ilköğretim okulunun ikinci eğitim dönemine yetiştirileceği bildirildi.

Çayırlı Kaymakamı Abdullah Akdaş, yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Yatırım Programından ihale edilip Erzincan İl Özel İdaresince 6 dönümlük bir arazi üzerine yaptırılan okulda 10 derslik, bilgi teknoloji sınıfı, kütüphane, idare odaları, çok amaçlı spor salonu ve 2.kat olarak hizmet verecek olan binanın Cenetpınar köyünün yıllardır beklediği okul hasretini sona erdireceğini belirtti. Akdaş, konuşmasını şöyle sürdürdü;

" 160 öğrencinin eğitim gördüğü eski okul binasının fiziki şartları yetersiz olduğundan 2006 yılında valimizin de desteğiyle yeni okulun yapımı için gerekli arsa satın alındı. İl Özel İdaresince de 2006 yılı sonunda 10 derslikli okulun ihalesi yapılarak 2007 yılı Mayıs ayında da inşaatına başlanılmıştı. 718 bin 560 YTL'ye mal olacak 10 derslikli ilköğretim okulunda 160 öğrenci eğitim görürken 11 öğretmen de görev yapacak. En son Cennetpınar köyümüz de ki 10 derslikli ilköğretim okulu yapımı tamamlanmış olup 2. eğitim döneminde eğitime başlanılacak. Bu okulumuzun da hizmete girmesiyle Çayırlı'da eğitim alanında fiziki ortam konusunda eksikliklerimiz büyük oranda tamamlanmış olacaktır. Cennetpınar köyümüzdeki eski okul binasının bir bölümü İlçe Halk Eğitim Merkezinin açmayı planladığı kurslara tahsis edilirken bir bölümü de okulda görev yapan öğretmenlerimize lojman olarak tahsis edilecektir. Böylece lojman sıkıntısı da giderilmiş olunacak"

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 10:58:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?