4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

MİT Kavşağı havuz projesi bekliyor

Erzincan Belediyesi tarafından yaklaşık 2 ay önce MİT Kavşağı'nda başlatılan çalışmaların büyük bir kısmı tamamlandı. Yaklaşık 15 yıllık mazisi bulunan, Ergenekon Bulvarı'nın Mit Kavşağı problemi ve 3. Orduya ait lojmanların bulvarı tek şeride düşüren kısmında ki problem çözüldü.

Erzincan Belediyesi tarafından yaklaşık 2 ay önce MİT kavşağında başlatılan çalışmaların büyük bir kısmı tamamlandı. Yaklaşık 15 yıllık mazisi bulunan, Ergenekon Bulvarı'nın Mit Kavşağı problemi ve 3. Orduya ait lojmanların bulvarı tek şeride düşüren kısmında ki problem çözüldü.

3. Ordu ve Milli Savunma Bakanlığından görüş alınarak hazırlanan protokol çerçevesinde önce yolun açılması sağlandı. 3. Orduya ait yıkılan duvar da yeniden yapıldı. Bu işlemin ardından başlatılan yeni kavşak çalışmaları sebebiyle MİT binasının da duvarı geri çekilerek, kavşağın çevre düzenlenmesi tamamlandı.

Asfaltlama işlemleri ile yeni kavşağa ve açılan yola ait refüj çalışmaları devam etmekte olup, bitirilme aşamasına getirildi. Kavşağın sinyalizasyon sisteminin ise büyük bir kısmı tamamlandı. Erzincan’da ilk defa MİT kavşağında Andezit taşı kullanılmaya başlandı.

Belediyenin kendi imkanları ile ürettiği andezit taşının böylelikle Erzincan genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor. Kavşağa konulması düşünülen su oyunları havuzu için bir proje üzerinde karara alınmazken, Belediye yaptığı açıklamasında değerlendirmeye tabi olabilecek nitelikte proje önerilerine açık olduğunu belirtti.

MİT Kavşağı'nın tamamlanmasının ardından açılışı yapılacak, MİT kavşağında yapılan genişletme ve çevre düzenlemeleri ile Erzincan’a büyük bir kavşak daha kazandırılmış olacak. Yeni kavşak ile birlikte şehir merkezinin trafik akışının da rahatlayabileceği söyleniyor.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 09:52:32
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 13:18:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammet ali akgül IP: 88.227.249.xxx Tarih : 14.07.2007 15:27:33
yapılınca cok güzel olur