23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

MMO'dan LPG personeline kurs

Erzincan Makine Mühendisleri Odası (MMO), yeterli başvuru olması halinde, ilde faaliyet gösteren LPG (Likit Petrol Gazı) firmalarındaki dolum ve boşaltım personeli için eğitim kursu açmayı planlıyor.


Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Erzincan MMO Başkanı Hüseyin İlter, LPG piyasasında görev yapan personelin eğitimlerinde Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve buna bağlı Makine Mühendisleri Odalarının (MMO) yasa ve yönetmeliklerle yetkili kılındığını hatırlatarak şunları söyledi; "Bilindiği üzere ülkemizde kullanımı hızla yaygınlaşan sıvılaştırılmış petrol gazlarının tüketiciye ekonomik, kaliteli ve güvenli ulaşması ve sektördeki faaliyetlerin bu kapsamda düzenlenmesi, yönlendirilmesi, gözetimi ve denetimi amacıyla, 5307 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu 02.03.2005 tarihinde yayımlanmıştı. Kanunun 15. maddesi ile LPG piyasasında görev yapan sorumlu müdür, tanker şoförü, dolum personeli, tüp dolum personeli, tüp dağıtım araçlarının şoförleri ve tüp dağıtım personeli, tanker dolum personeli, test ve muayene elemanları ve otogaz LPG dolum personeli, pompacılar ile tesisat, projelendirme ve imalatında görev alan diğer personelin, TMMOB'ye bağlı ilgili meslek odası tarafından eğitilmesi zorunlu hale getirilmişti. Odamız, ilgili Kanun ve Yönetmelikte anılan ilgili meslek odası olarak, ilgili mevzuat hükümlerince tarafımıza verilen yetki ve sorumluluk kapsamındaki 1 Aralık 2008 tarihinde "Tüplü LPG Dağıtım Personeli Kursu" düzenledi. Şimdi de yeterli başvuru olması halinde 28-29 Aralık tarihleri arasında, "LPG Dolum Boşaltım Personeli Kursu" düzenleyeceğiz."
MMO Başkanı Hüseyin İlter, LPG piyasasındaki firmaların gerekli duyarlılığı göstererek, yasa ve yönetmelikler uyarınca eğitim görmeyen personelleri için kendilerine başvuruda bulunmalarını istedi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 16:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?