18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Müdür yolsuzluktan tutuklandı

Erzincan'da önceki gün jandarmanın Orman İşletme Müdürlüğü'ne yönelik yaptığı operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Erzincan Orman İşletme Müdürü'nün de bulunduğu 9 kişiden 3'ü tutuklandı.


Jandarmanın operasyonunda gözaltına alınan 9 kişiden ilk etapta ifadesi alınan Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli 2 kişi serbest bırakılmıştı. Geri kalan 7 zanlı, jandarmadaki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından dün, "Orman arazilerini şahıslara peşkeş çekmek, şahsi menfaat sağlamak ve rüşvet vermek ve almak" suçunu işledikleri iddiasıyla Erzincan Adliyesi'ne sevk edildi. Gün boyunca Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen 7 kişiden Erzincan Orman İşletme
Müdürü A.O.S., memur Y.Ş., ve müteahhit İ.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer 4 şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Erzincan Orman İşletme Müdürü A.O.S. adliyeye çıkarılışı sırasında bir yakınıyla adliye girişinde birbirlerine sarıldı.

 

Önceki haber


Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü'nde 7 kişi yolsuzluk yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda, Erzincan Orman İşletme Müdürü A.O.S. ile 4 çalışan ve Refahiye ilçe işletme şefliğinden 2 görevli, orman arazileri satışında yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerin, İl Jandarma Komutanlığına götürüldüğü, sorgulamalarının ardından adliyeye çıkarılacakları öğrenildi.

aa
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 14:37:00
Güncelleme :7 Eylül 2008 Pazar 14:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
betul sertbas IP: 81.101.139.xxx Tarih : 12.09.2008 22:48:50

ali osman sertbasin kiziyim babam namuslu bir insandir gucludur delikandir erzincan icin cok calisti refahiye icin kendi benligini ortaya koydu cok calisti nasil zarar vermek istesin.babama iftira atilmistir hicbir gercekligi yoktur.en yakin zamanda gercekler ortaya cikacak babam alninin akiyla cikacak.biz dogru ve durust insanlariz bizi taniyan bilen bilir. en yakin zamnda gercekler ortaya cikacak.bizim alnimiz aciktir herzaman. yanlis birsey yapmayiz.