18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Muhtar Evleri projesi

Erzincan Belediyesi’nce 2005 yılında başlatılan ve Türkiye genelinde örnek proje olarak uygulamaya konulan Muhtar Evleri Projesi devam ediyor.

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, bu yıl içerisinde tamamlanan 2 yeni Muhtar Evi inşaatıyla birlikte toplam 9 Muhtar Evi inşaatının tamamlanarak hizmete girdiğini söyledi.


Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, yaptığı açıklamada Erzincan'da görev yapan mahalle muhtarlıklarında hizmet alınırken bir takım sıkıntıların yaşandığını belirterek," Muhtarlarımızın sabit yerleri yoktu. İl merkezinde 25 adet mahalle bulunmaktadır. Bu mahallelerin bazılarında muhtar evine ihtiyaç bulunmadığını, sosyal tesisler içerisinde muhtarlık hizmetlerinin yürütülebileceği mekanların bulunduğunu gördük. Ancak bu tür sosyal tesis imkanı bulunmayan yaklaşık 20 mahallemize Muhtar Evini inşa etmeyi planladık. Belediye olarak bu konuya el atmamız lazım dedik ve uygulamaya koyduğumuz muhtar evleri projesi kapsamında inşa ettik. 25 mahallemizin 20 tanesinde bu tür hizmet binası bulunmamaktaydı. Bugüne kadar 9 tanesini tamamladık. Geri kalan 11 mahallede 2008 yılında imkanlarımız ölçüsünde en kısa sürede Muhtar Evlerini yapacağız. Artık kimse muhtarına ulaşmak için kapı kapı, sokak sokak dolaşmayacak ve muhtarlarımızda kendilerine makamlarına yakışır mekanlarda hizmet veriyorlar. Muhtar evleri projesi Türkiye Muhtar Derneği Federasyonu yetkililerince de çok beğenilmiş ve bütün Türkiye'ye örnek olabilecek bir proje diye nitelendirilmişti. Her biri 50 metrekare olan muhtar evleri içerisinde mutfak, WC ve lavabo, sekreter odası ve muhtarlık makamı bulunuyor. Her bir muhtar evi yaklaşık 17 bin 500 YTL'ye mal olmaktadır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2008 Pazar 18:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?