4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Muhtarları bezdiren sorun

Özellikle son günlerde artan icra dosyaları ve tebligatlar mahalle muhtarlarını canından bezdirdi. Mahallelerde gün boyu vatandaş arayan muhtarlar 1747 no'lu Kimlik Bildirim Yasası'nın uygulanmasını istiyor.

Dosya ve tebligatlar aynı zamanda posta dağıtıcılarını da zor duruma düşürüyor1747 nolu Kimlik Bildirim Yasasının düzenli bir şekilde uygulanmasını istediklerini vurgulayan Erzincan Yeni Mahalle Muhtarı Ökten İlhan her vatandaşın yaşadığı mahalle muhtarlığına kayıt yaptırmasının yasal zorunluluk olduğunu belirterek, yaklaşık 8 bin vatandaşın yaşadığı mahallede sadece 3 bin kişinin kaydı bulunduğunu ifade etti.

Bu güne kadar hiç kimseye Kimlik Bildirim Kanunu'na aykırı davrandığı için yasal işlem yapılmadığını belirten İlhan, "Artık vatandaş aramaktan ve icra kağıdı dağıtmaktan işimizi yapamaz olduk. 1747 sayılı kanuna aykırı davrananların cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Mahalle'de günlük ortalama onlarca kişiye icra bildirim kâğıdı geldiğini ve kendisi ile birlikte birçok meslektaşının icralık kişileri takip etmekten rutin işlerini yapamaz duruma düştüklerini, bu durumun posta dağıtıcılarını da sıkıntıya soktuğuna dikkat çeken Yeni Mahalle Muhtarı Ökten İlhan, "Eskiden vatandaşın karşısına hep müjdeli haberle giderdik. Şimdi yaşanan ekonomik krizlerle birlikte günümüzün yarısı icra kâğıdı dağıtmakla geçiyor. Birçok vatandaşımız kayıt yaptırmadığı için mahkemeler uzuyor. Özellikle dolandırıcılığı meslek edinen vatandaşlar kayıt yaptırmıyor. Bu durumda en büyük zararı gören devletimiz ve vatandaşımız oluyor. Eğer yetkililer 1747 sayılı kanunun gereğini yaparsa, yaşanan bu sıkıntıların sona ereceğine inanıyorum" şeklinde açıklamada bulundu.

Özellikle okul kayıt dönemlerinde kaydı bulunmayan vatandaşların çocuklarının mağdur olduğunu belirten İlhan, mahallede yaşayıp da kaydı bulunmayan vatandaşların mutlaka kayıt yaptırmasını istedi

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 08:33:43
Güncelleme :19 Ağustos 2005 Cuma 11:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?