18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Mültecilere sıcak yemek

Türkiye’ye yasa dışı yollardan girmeye çalıştıkları sırada geçtiğimiz cumartesi günü Erzincan’ın Tercan ilçesinde yakalanan 53 mülteciye Erzincan Belediyesi tarafından sıcak yemek veriliyor. 

Erzincan Belediyesi, Erzincan Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası’nın bodrum katındaki nezarette sınır dışı edilmeyi bekleyen mültecilerin sıcak yemek ihtiyacını karşıladığı gibi onların kıyafet ihtiyaçlarını da belediyenin Elbise Dönüşüm Sistemi’nin depolarındaki elbiselerle ve Bayram İnci isimli esnafın yardımıyla giderdi. 

İl Emniyet Müdürlüğü’nün bu konudaki talebini göz önüne alan . Erzincan Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, Afganistan, Pakistan ve Bangladeş uyruklu mültecilere pantolon, kazak, mont, ceket, gömlek ve iç çamaşırları vererek kıyafet ihtiyaçlarını karşıladı. 

Belediye görevlileri yaptıkları yardımlarla, önceki gün bulundukları nezarethanenin tuvalet camından kaçan ve daha sonra polisler tarafından şehir merkezinde süren kovalamacaların ardından tek tek yakalanarak yeniden nezarete konulan mültecilere yaşadıkları kötü günleri bir an olsun unutturmaya çalıştı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 18:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?