5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Müsteşar hemşehrileriyle halay çekti

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde düzenlenen 4. Doğa Sporları Festivali'ne katıldı. 

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, Kemaliye'de 4. Doğa Sporları Festivali'nde düzenlenen çeşitli sportif aktiviteleri izledikten sonra doğup büyüdüğü Ergü köyüne gitti. Hasan Basri Aktan, hemşehrileri tarafından coşkuyla karşılandı. 

Köy meydanında hemşehrilerine hitap eden Aktan, köyüyle hiçbir zaman irtibatı kesmediğini belirterek "Bütün gayemiz, insanların, huzurlu, mutlu ve onurlu bir şekilde yaşamasını temin etmektir. Çünkü hayatta kimsenin elinde uzun vadeli bir planı yok. Yaşanan her
onurlu, huzurlu ve mutlu bir gün kazançtır" dedi. 

Hasan Basri Aktan'ın konuşmasından sonra İstanbul'da yaşayan Ergülü vatandaşların çocuklarından oluşan halk oyunları ekibi folklor gösterisi sundu. 

Aktan ve köylülerde davul ve klarnet eşliğinde halay çekti. 

Yöreye özgü halaydaki ustalığıyla dikkat çeken Aktan, hemşehrilerinden tam not aldı. Doğa sporları şenliğinde her türlü sportif etkinlik olduğunu anlatan Aktan, şöyle konuştu: 

"Kemaliye'nin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi var. Buralar bizim, buralarda sağlıklı yaşayacağız, evlerimize sahip çıkacağız. Gidemediğiniz yer sizin değildir. Gidip içinde yaşanılan, bacası tüten mekanlar ayakta kalır. Biz de bu bilinci sağlamaya çalışıyoruz. Yörenin tanıtımına katkı sağlıyoruz, burada bir ekonomik aktivite olsun. Hem turizm boyutuyla hem ekonomik boyutuyla Kemaliye son yıllarda oldukça iyi gelişmeler kaydetti. Bunu daha ileri taşıyacağız inşallah."
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 15:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?