30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Nehirde sürüklenen çocuk kurtarıldı

Kemah ilçesinde, Fırat Nehri'nde serinlemek isterken akıntıya kapılan ağabeyini kurtarmak için suya atlayan kardeşi nehrin dalgalarında kilometrelerce sürüklendikten sonra kurtarılabildi.


Olay, Erzincan'ın Kemah ilçesinde belediyeye ait kum ocağı yanında bulunan mesire alanında meydana geldi. Beş kişilik Dalar ailesinden ağabey Süleyman Dalar (19) serinlemek için Fırat Nehri'ne girmek istedi. Bir anda nehrin dalgalarına kapılarak sürüklenen ağabeyi kurtarmak amacıyla baba Mehmet Şah Dalar (44) ile küçük kardeşi Muhammet Dalar (14) suya atladı. Bir süre sonra baba suya kapılan büyük oğlunu kurtardığı sırada, küçük oğlu Muhammet Dalar azgın dalgalara kapılarak bir anda gözden kayboldu.
Olayın güvenlik güçlerine bildirilmesinin ardından nehir kıyısında arama çalışmaları başlatıldı. Polisin araştırması sırasında kayıp çocuğun yaklaşık iki kilometre uzaklıktaki Melikşah Türbesi yakınlarında nehirde sürüklendiği tespit edildi. Bu sırada Kemah Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Eyüp Doğan bir anda suya atlayarak uzun süren mücadeleden sonra çocuğu yakalayarak sudan çıkarmayı başardı.
Sağlık durumu ağır olan Muhammet Dalar, 112 ambulansı ile Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından talihsiz genç yoğun bakım ünitesine alındı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 14:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?