18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Nezarette can sıkıntısına son

 Erzincan Emniyet Müdürlüğü, nezarette gözaltında bulunan zanlıların, gözaltı süresince "can sıkıntılarını" gidermek amacıyla yeni bir uygulama başlattı. 

Erzincan Emniyet Müdürü Dr. Ahmet Çimen'in bilgisi ve oluruyla Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulamaya göre, nezarethanelerde gözaltına bulunan zanlılara bundan sonra televizyon ve DVD oynatıcısı vasıtasıyla çeşitli konulardaki eğitim CD'leri izletilecek. 

İlk olarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki nezarethanelerde başlatılan uygulamayla ilgili bilgi veren Asayiş Şube Müdürü İsmail Maden, ildeki yerel televizyonlardan temin edilen ve Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından da faydalı
olduğu belirtilen, trafik, töre, tarımsal eğitim, sigarının zararları ve sağlıklı yaşam konularındaki CD'leri nezaretteki zanlılara izlettirebileceklerini söyledi. 

Asayiş Şube Müdürü İsmail Maden, "Gözaltına alınan kişi suçlu değildir. Suçluluğu, mahkeme bittikten sonra kesinleşir. Şüpheli ve zanlı olarak nitelendirdiğimiz kişilere burada her şeyden önce insan olduklarını düşünerek yeni bir uygulama başlattık. Bundan böyle gözaltına alınan kişiler, gözaltında kaldıkları süre içerisinde isterlerse bu CD'lerden izleyebilecek" dedi. 

Erzincan Emniyet Müdür Yardımcısı Nuri Ateş ise, bir vatandaşın teklifi üzerine bu uygulamaya başladıklarını belirterek, "Bu konuyu sayın Emniyet Müdürümüze arz ettim. Böyle bir düşüncemiz olduğunu söyledim, kendisi de kabul etti. Bunun üzerine nezarethaneye gerekli sistemi kurduk. Buraya ne suç işlemiş olursa olsun, hangi şekilde gelirse gelsin, o bize emanet edilmiş bir vatandaşımızdır. Zaten kendisinin yemek dahil bir takım ihtiyaçlarını temin ediyoruz. Bunların yanı sıra eğitici mahiyetteki CD'lerle de nezarete düşen vatandaşlarımızın bir taraftan hoşça vakit geçirmeyi, bir taraftan da eğitmeyi düşündük ve bunu uygulamaya koyduk. Buraya gelen insanımız çeşitli konulardaki eğitim CD'lerini izleyecek" diye konuştu.
Nuri Ateş ayrıca, uygulamanın zamanla diğer polis merkezleri ve emniyet müdürlüğü bünyesindeki nezarethanelerde başlatılacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 18:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?