23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Ödüllü kitap okuma yarışması

Erzincan Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 2007 - 2008 eğitim öğretim yılı etkinlikleri çerçevesinde okul yönetimi ve öğretmenleri işbirliğiyle sınıflar arası ödüllü kitap okuma yarışması düzenlendi.

Erzincan Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Bünyami Akdaş, konu ile yaptığı açıklamada, kitap okuma yarışmasının öğrencileri kitap okuma zevkine ve alışkanlığına yönlendirdiğini belirtti.

Amacımız okuyan, öğrenen ve düşünen bir gençlik yetiştirmektir diye konuşan Akdaş, “Bunu gerçekleştirmek için tek yol okumaktır. Okulumuz yönetimi ve öğretmenlerimiz işbirliğiyle okulumuz sınıflarında belirlenen programa göre her sınıf haftada 2'er saat kitap okumaktadır” dedi.

Söz konusu yarışmada Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu 100 Temel Eser, güncel romanlar ve bilimle ilgili eserler okunmakta olduğunu belirten Ünal, “Hedefimiz dönem sonuna kadar her öğrencinin en az 4 kitap okumasını sağlamak tır. Böylece sanatkar olacak olan gençlerimizin de okuma alışkanlıkları bu sayede gerçekleşecektir” diye açıklamada bulundu.

Avrupa kültüründe olduğu gibi bizim öğrencilerimizde dinlenmek istediklerinde kitap okuyarak gerçekleştireceklerini vurgulayan Ünal, “Kendilerini ifade edebilmenin yanı sıra özgüvenleri de artacaktır. Ayrıca öğrencilere ailelerine de okuma alışkanlığı kazandırılması için kendilerine telkinlerde bulunulmaktadır” dedi.

Okudukça daha iyi düşünen , daha iyi yorumlayan ve olumlu davranışları artan bireyler yetişecektir diye sözlerini sürdüren Ünal, “ Düzenlenen kitap okuma yarışmasında en fazla kitap okuyan sınıf ve öğrencilerine çeşitli hediyelerin yanı sıra kitap seti de ödül olarak verilecektir. Yine bu yarışmada ödül alan öğrencilerimiz yaz tatilinde de turistik bir merkezde tatile götürülecektir. Böylece bu kampanya ile kitap okuma öğrencilere daha iyi aşılanmaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 16:27:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismailsayar IP: 88.235.79.xxx Tarih : 12.05.2008 19:59:27

bu yarışma örencilere kitap okuma alışkanlı kazandıra bilir