22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Öğrenciler satranca yönlendiriliyor

Erzincan Vali Recep Yazıcıoğlu İlköğretim Okulu Satranç Kulübü tarafından öğrencilerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak, okulda satrancı geliştirmek ve öğrencilere satranç sevgisini aşılamak için çalışmalar yapılıyor.

Okul Müdürü Hüseyin Dündar, yaptığı açıklamada, dünyanın en iyi beyin sporu olarak gösterilen satrancı Erzincan'da yaygınlaştırmak için gayret gösterdiklerini belirterek," Bunun için her türlü imkanı kullanıyoruz. Okulumuz satranç Kulübü yetkili öğretmenimiz tarafından eğitim öğretim yılı başından itibaren 2.sınıf öğrencilerinden başlayarak çalışmalar yaptık ve satranç kulübümüzün özveriyle çalışması bu projemiz bugün başarıyla uygulanmaya devam ediliyor. Satranç Kulübü öğretmenimiz Ahmet Güven'in aynı zamanda Satranç Federasyonu Erzincan Temsilcisi olması okulumuz için büyük bir avantajdır. Bu avantajımızı da en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Hocamızın öğrencilerimizin küçük yaşlardan itibaren satranca yönlendirilmesinde büyük katkısı olmuştur.Satranç çocuklarımızın zihinlerini açtığı gibi derslerinde de başarılı olmasında rol oynamaktadır."dedi.

Uygulanan projede amaçlarının öğrencilerin boş zamanlarını internet kafeler yerine okul kütüphanesine konulan satranç takımlarıyla onların okulda kalmalarını sağlamak, okulunu benimsemesini ve öğretmeniyle yapacakları karşılaşmalar ile öğretmen öğrenci işbirliğini geliştirmek olduğunu vurgulayan Dündar," Öğrencilerimizi ezbercilikten uzaklaştırmak,düşünen, düşündüklerini hayata geçiren kısacası öğrenmeyi öğreten beyinler yetiştirmeliyiz. İnsanlar farklı zeka türlerinin tümüne sahiptir. Bunların kullanış şekilleri farklıdır. Satranç genç beyinlerin ve zekanın bulunan gelişmesinde en büyük uğraştır. Okulumuzda ikili eğitim yapıldığından çalışmalar Sabancı öğrenciler için öğleden sonra, öğlenci öğrenciler içinde sabah saatlerinde kulüp öğretmenimiz gözetiminde devam etmektedir."diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 13:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?