5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Öğrencilere beslenme eğitimi

Sağlık Bakanlığı Temel Hizmetler Genel Müdürlüğü Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen “İlköğretim okullarında verilecek beslenme eğitimi programı” ile ülke genelinde ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilere yeterli ve dengeli beslenme eğitimi ile ilgili olarak seminerler veriliyor.

Proje kapsamında Erzincan'da da İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğünce il genelindeki 64 ilköğretim okulunda öğrencilere yönelik olarak verilen beslenme eğitimi konulu seminerler tamamlandı. Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü İlhmi Ekinci, yaptığı açıklamada, her biri 2 şer kişiden oluşan 2 ekiple proje çerçevesinde il genelinde 64 ilköğretim okulunda 2 bin 551 erkek ve 2 bin 451'de kız olmak üzere toplam 5 bin 2 öğrenciye ulaşılarak eğitim verildiğini belirterek," 22 günlük eğitim süresinin 12 günü merkez köylerin, beldelerin, Üzümlü ilçesi ve ilçeye bağlı köylerin öğrencilerine, 10 günü de il merkezindeki ilköğretim okullarına yönelik eğitim verilmiştir. Bu eğitimler ikişer kişilik gurup halinde 2 ekip tarafından verildi. Söz konusu eğitimlerin verilmesinde amaç beslenme, insanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin yeterli miktarlarda düzenli olarak alınmasını sağlamak için öğrencilerin bilgilendirilmesidir. Ayrıca hazırlanan Beslenme Eğitim Mektupları eğitim salonlarından çıkışta öğretmen ve okul personeline okul müdürlüğü aracılığıyla köy halkına, köyde bulunan varsa sağlık ocağı ve sağlık evi personeli aracılığıyla veya muhtarlık veya belediye başkanları aracılığıyla da dağıtılmıştır." dedi.

SÜT EN ÖNEMLİ BESİN GRUBUDUR

Enerji ve besin öğeleri ihtiyaçlarının karşılanmasında en önemli besin guruplarından birinin süt ve süt ürünleri olduğunu vurgulayan Ekinci, "Süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarlarda tüketimi özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocukları başta olmak üzere her yaş gurubu için büyük önem taşımaktadır. Ancak yapılan araştırmalar ülkemizde bu besin gurubunun tüketim düzeyinin önerilen miktarların çok altında olduğu görülmektedir. Hızlı büyüme ve gelişme nedeni ile okul çağı çocukların pek çok besin öğesine olan ihtiyacı, hayatın diğer dönemlerine oranla daha fazladır. Bu dönemde çocukların doğru beslenme alışkanlıkları kazanması ile yeterli ve dengeli beslenmeleri oldukça önemli bir konudur. Öğrencilere temel beslenme bilgilerinin verilmesi, öğrencilerin bilgilerinin davranışa dönüştürülmesi, yanlış beslenme alışkanlıklarına zamanında müdahale edilmesi ve beslenme davranışları ile örnek olma konusunda ailelere, sağlık personeline ve öğretmenler önemli sorumluluklar düşmektedir"diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 14:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?