18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Öğrencilere beslenme ve obezite eğitimi

Sağlık Bakanlığı Temel Hizmetler Genel Müdürlüğü Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen' İlköğretim Okullarında Beslenme Eğitimi Programı' ile ülke genelindeki ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilere yeterli ve dengeli beslenme eğitimim ile ilgili olarak seminer veriliyor. 

Proje kapsamında Erzincan'da da il Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğünce il merkezindeki 17 ilköğretim okulunda öğrencilere yönelik olarak verilen Beslenme ve Obezite Eğitimi konulu seminerler tamamlandı. 

İl sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Eğitmeni Gülsüm Orhon, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,2'şer kişiden oluşan 2 ekiple proje dahilinde il merkezinde eğitim öğretime açık 17 ilköğretim okulunda öğrenim gören 790 kız ve 852 erkek olmak üzere toplam bin 642 öğrenciye ulaşılarak eğitim verildiğini belirtti. Orhon;" Bu eğitimler ikişer kişilik grup halinde 2 ekip tarafından verildi. Söz konusu eğitimlerin verilmesinde amaç beslenme, insanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin yeterli miktarlarda düzenli olarak alınmasını sağlamak için öğrencilerin bilgilendirilmesidir. Ayrıca hazırlanan beslenme eğitim mektupları, el ilanları ve broşürler eğitim salonlarından çıkışta öğretmen ve okul personeliyle öğrenci velilerine dağıtılmıştır" dedi.
 
Sağlıklı beslenme konusunda öğrencilere önerilerde bulunan Orhon," Sağlıklı beslenme, sağlıklı çocukluk, sağlıklı çocukluk ise;sağlıklı yetişkinlik demektir. Öğün atlama, ayaküstü beslenme, şeker, tuz ve yağ içeriği yüksek yiyecek-içecek tüketme ve fazla abur cubur yeme gibi beslenme alışkanlıkları şişmanlığa sebep olan yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak büyüme ve gelişme geriliği, hastalıklar, kansızlık, kemik erimesi, diş çürükleri, zayıflık ve şişmanlık gibi sağlık sorunları meydana gelir. Sağlıklı beslenme için her öğünde 4 temel besin grubundan tüketilmeli. Çiğ sebze ve meyveleri bol su ile yıkadıktan sonra bol miktarda tüketin.Süt içme alışkanlığı kazanmalısınız. Öğün atlamamalıyı ve sabah kahvaltılarını mutlaka yapınız. Besinleri hazırlama ve sunumda temizlik kurallarına dikkat edin.Haşlanmış ve buğulanmış besinler daha sağlıklıdır. Düzenli olarak spor yapın.Güne sağlıklı başlamak, öğrenmek ve öğrendiklerimizi kolay hatırlamak, çabuk yorulmamak ve sağlıklı bir yaşam için yeterli ve dengeli beslenin."diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2008 Pazar 12:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?