18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Öğrencilere çevre eğitimi

Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nce 'Çevre Eğitimi Programı' kapsamında ilköğretim ve orta öğretim öğrencilerinin çevre, çevre kirliliği konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla başlatılan seminerler tamamlandı.

Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü biyologu Can Akdemir tarafından il merkezindeki 20 ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında hem anlatımlı, hem de sinevizyon gösterimi ile verilen seminerde öğrencilere çevre, çevre kirliliği, orman sevgisi ve ormanların korunması konusunda eğitim verildi.

Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürü Zakir Karartı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, seminerlerin her yıl mu’tat olarak yapıldığını belirterek," 2008 yılı faaliyet programı kapsamında verilen seminerler Nisan ayı itibariyle tamamlandı. 2007/2008 eğitim öğretim yılı başında il merkezinde belirlenen 20 ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında çevre eğitimi verildi. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü olarak dağıttığımız kitapçık ve broşürlerle konunun sürekli olarak gündemde kalmasını sağlanıyor. Bunun yanında yerel radyo ve TV'ler ile yazılı basın aracılığıyla halkımızın da çevre bilincinin oluşmasını sağlamaktayız. Bu seminerlerin düzenlenmesindeki amacımız öğrencilerin ve halkın çevre bilincini arttırmak suretiyle çevreye karşı duyarlı olmalarını sağlamaktır."dedi.

İnsanın bildiğinin değil, bilmediğinin düşmanı olduğunu vurgulayan Karartı," Seminer verilen okullarımızdan belirli sayıda öğrenci ve birer öğretmen 5 Haziran Dünya Çevre Gününde Erzincan Belediyesi Arıtma Tesisi, Düzenli Katı Atık Depolama Sahası, Erzincan Orman Fidanlık Mühendisliği ve Meteoroloji Müdürlüğü’ne teknik çevre gezisi düzenlenecektir. Buralardaki çalışmalar geziye katılan öğrencilere uygulamalı olarak gösterilecektir"diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 14:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?