22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Öğrencilere sağlık taraması

Çayırlı İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ve Kaymakamlık işbirliğiyle ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki 2 lise ve 12 ilköğretim okulunda öğrenim gören yaklaşık 2 bin öğrenci sağlık taramasından geçirildi.

İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr.Ali Akkaya, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında her yıl düzenli olarak yapılan okul sağlığı taramalarında ilçe merkezi ve köylerdeki eğitim öğretime açık okulların tamamında sağlık taramasının yapıldığını belirtti. Akkaya;" İlçe devlet hastanesinde görevli 3 doktor, 5 hemşire ve 2 sağlık memurundan oluşan ekiple sağlık taraması gerçekleştirildi. İklim şartları nedeniyle bölgede çıkması muhtemel hastalıklar var. Öğrencilerimiz karşılaştığı diğer sağlık problemleri konusunda sağlık taramasıyla hem öğrenciler bilgilendiriliyor, hemde yaşanan sağlık sorunlarını yerinde edilerek onlara anında müdahale etme imkanı buluyoruz. 7 gün süren ilçe merkezi ve köylerindeki eğitim öğretime açık 2 lise ve 12 ilköğretim okulunda öğrenim gören 2 bin öğrenci sağlık taramasından geçirildi.

Tarama esnasında doktorlarımız öğrencilere temizliğe dikkat edilmesi, diş bakımı ve genel sağlık konularında uyarılarda bulundular. Sağlık taramaları sonucunda öğrencilerimizin genellikle diş bakımında eksiklikleri görülmüş olup gerekli uyarı ve eğitimler verilmiştir. Sağlık taramasında okullarımızda ciddi bir hastalığa rastlanmamıştır.”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 12:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?