22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Öğrencilere test çözme cezası

Erzincan'da arkadaşıyla kavga eden bir lise öğrencisine çıkarıldığı mahkeme tarafından test çözme cezası verildi.

Kazım Karabekir Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi S.T. (17) kavga ettiği arkadaşının kendisinden davacı olması sebebiyle Erzincan Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Yargılama sonunda mahkeme heyeti S.T.'ye, Türk Ceza Kanunu'nun 50'nci Maddesi gereğince Denetim Serbestlik Uygulaması kapsamında 15 Hazirana kadar 40 gün süreyle test çözme cezası verdi. Haftanın 4 günü 50 Türkçe, 50 Matematik sorusu çözen S.T. Erzincan Adliyesi Denetim Serbestlik Şube Müdürlüğü tarafından kontrol ediliyor.

Mahkeme tarafından kendisine daha fazla ceza verilebileceğini dile getiren S.T., mahkemenin verdiği cezadan memnun olduğunu belirterek, "Test çözmem, hem ileride gireceğim üniversite sınavını kazanmama hem de derslerimde yardımcı oluyor" diye konuştu.

Okul Müdürü Şeref Tulgar da, öğrenciye okul dışında işlediği bir suçta dolayı verilen cezanın kendisine fayda sağlayabilecek bir ceza olduğunu belirterek, "Mükafat olarak kabul edilebilecek bu cezanın takibini biz de hem öğretmenleri hem de okul idaresi olarak yapıyoruz. Öğrencimiz şevk ve heyecanla testleri çözüyor, bizler de ona yardımcı oluyoruz. Önümüzdeki yıllarda üniversite sınavına girecek öğrencimize verilen bu ceza öğrencimizin topluma kazandırılması için bizleri, ailesini ve camiamızı memnun etmiştir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 16:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eyup çelik IP: 78.173.170.xxx Tarih : 7.06.2008 17:27:43

öncelikle öğrenciler sınav esnasında heyecanlanmamaları çok lazımdır.sınava 2 gün kala çalışmamaları lazımdır.daha fazla seker yemeleri daha iyi olur.çünkü vücut glikoz ister.sınavda 1.2 dk sını kolay sorulara ayırması iyi olur.eğer bir soruda çok takılıyorsanız beyin yorulmuş demektir.2 dk da beyninizi dinlendirmelisiniz.