5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Öğrencilere zehir dersi

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle lise öğrencilere yönelik olarak alkol, sigara ve uyuşturucu konularında seminerler verildi.

İldeki 8 lisede öğrenim gören 3 bin 500 öğrenciye alkol, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklarla mücadele konusunda bilgilendirmek için çalışmalar başlatan İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa düzenlenen eğitim amaçlı seminerler tamamlandı.

İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü İlhami Ekinci, yaptığı açıklamada, 2007 yılı faaliyet programı kapsamında Sağlık Müdürlüğü eğitmenlerinden Çafer Ünlü, Neslihan Özen, Gülsüm Orhan ve Menekşe Kaptan tarafından verilen seminerlerde öğrencilerin alkol, sigara ve uyuşturucu tuzağına düşmemeleri için bilinçlendirilmelerinin amaçlandığını belirtti. Ekinci;" Yapılan araştırmalarda ülkemizde sigara, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı ne yazıktır ki giderek artış kaydetmektedir. Bu maddeler başlama yaşı 15/25 yaş arası olduğu gözlemlenmiştir. Birçok ülkede ciddi bir tehlike olarak ortaya çıkan uyuşturucu madde kullanımı ve kaçakçılığı insan sağlığını ve dolayısıyla toplum yapısını bozmaktan öte, dünya ülkeleri içinde bir tehdit unsuru olma özelliğini taşımaktadır. Bu nedenle Erzincan'daki okullarda öğrenim gören öğrencilerin alkol, sigara ve uyuşturucu gibi maddelere karşı bilinçlendirilmesi ve başlayanlarında bırakması içinde bu eğitimler düzenlenmektedir. Bu maddelere başlama nedenlerinin başlıcaları ise merak, arkadaş kurbanı, sorunlarına çözüm arama ve bu sorunlardan uzaklaşmak, farklı görünerek beğeni toplamak, bir gruba dahil olmak ve eğlenmek için olduğu tespit edilmiştir."dedi.

UYUŞTURUCU ALIŞKANLIĞI SAĞLIKLI BİR TOPLUM YAPISINIDA ETKİLİYOR

Uyuşturucu alışkanlığının sağlıklı bir toplum yapısını engellediği gibi ülkelerin ekonomik ve sosyal yapısını da bozduğunu vurgulayan Ekinci," Artık günümüzde uyuşturucu madde bağımlılığı ve kaçakçılığı basit, bireysel ve suç olmaktan çıkmış, büyük sermaye getiren ideolojik organize faaliyetler halini almıştır. Anne babalar evlatlarının tutum ve davranışlarına bakarak 'Benim çocuğum problemli' düşüncesini kafalarından atmalıdırlar ve onların isteklerine kulak vermelidirler. Gençlik bir ülkenin yarınıdır. Gençliğimize sahip çıkmak ve onları geleceği aydınlık olan bir dünya ya taşımak hepimizin görevidir."diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 16:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?