22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Öğretim yılı tamamlandı

3.Ordu Komutanlığı'nca açılan ve faaliyetlerini Ticaret Meslek Lisesi'nde yürüten "Erzincan Mehmetçik Dersanesi"nde, 2007-2008 Öğretim Yılı tamamlandı.

Dersane faaliyetlerinin bu yılki bölümünün tamamlanması sebebiyle 3. Ordu Komutanlığı'nda bir tören düzenlendi. Törene, 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Vali Vekili Adem Keleş'in yanı sıra askeri ve mülki erkan ile dershanede görevli öğretmen ve dershane öğrencileri katıldı.

Törende; İstiklal Marşının okunmasının ardından Yarbay Sedat İpek tarafından dershanenin faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Yarbay İpek, Mehmetçik Dersanesinin amacının; Erzincan İli merkez ve ilçelerinde bulunan öğrencilerden istekli olanları, Öğrenci Seçme Sınavı ile Orta Öğretim Kurumlar Sınavına hazırlamak olduğunu kaydetti.Daha sonra 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk tarafından, dershane faaliyetlerinin yürütüldüğü Erzincan Ticaret Meslek Lisesi Müdürlüğüne plaket ve başarılı öğrencilere hediyeleri verildi.

Törende öğrenciler adına bir konuşma yapan Selda Güven ise gelişen ve değişen dünyayı daha yakından takip ederek, ülkeyi her yönden çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma ülküsünü gerçekleştirmek için kursa katıldıklarını ve Erzincan Mehmetçik Dersanesinde özel dershaneler seviyesinde her türlü imkanın kendilerine sunulduğunu belirtti. Güven konuşmasını, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün değerlerine sahip çıkan gençler olarak, Atatürk'ün gösterdiği yoldan ayrılmayacaklarına ve sınavlarda en üst seviyede başarı göstereceklerine söz vererek tamamladı.

Konuşmaların ardından; bütün sene boyunca yoğun bir şekilde ders çalışan öğrenciler, bando moral ekibinin verdiği konser eşliğinde bol bol dans ederek ve oynayarak, senenin yorgunluğunu üzerlerinden attılar.

Mehmetçik Dershanesi'ne, bu yıl üniversite hazırlık kursu için 240, Orta Öğretim Kurumlar Sınavı Hazırlık Kursu için 200 olmak üzere toplam 440 öğrenci kayıt yaptırdı. Öğrencilerin tüm kitapları, Erzincan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünün de katkılarıyla ücretsiz olarak dağıtıldı. Mehmetçik Dershanesi'nde; sivil hayatlarında özel dershanelerde veya Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev yapan tecrübeli 35 asker öğretmen görev aldı.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 12:49:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?