4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Öğretmen evi yakında tamam

Erzincan Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü tarafından 1998 yılında afet yapıları yönetmeliği gereği Erzincan genelinde kamu kurum ve kuruluşlara ait binalarda yapılan incelemeler neticesinde güçlendirme çalışmasına gerek duyulan binalar arasında yer alan Erzincan Öğretmen evi için, 2000 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü takviye projesini yaptırdı.

2004 yılında Erzincan Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü tarafından birinci kısım ihalesi yapılan Öğretmen evi için Milli Eğitim Bakanlığından gönderilen 230 bin YTL ödenek kullanılarak birinci kısım çalışmalarına başlanıldı. 2005 yılında yapılan ikinci kısım ihale için ise 368 bin YTL kullanılarak çalışmalar başlatıldı.

Yapılan çalışmalar Ağustos ayı itibariyle sonlandırılarak Öğretmen evi’nin Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmesi bekleniyor. Erzincan Öğretmen evi’nin güçlendirme çalışmalarının birinci kısım ihalesi esnasında statik projede yapılan değişikliklerden dolayı çalışmaların uzadığını vurgulayan Erzincan Bayındırlık ve İskan İl Müdür Vekili Rahmi Şenocak “Birinci kısım ihale yapıldıktan sonra binanın güçlendirme çalışmalarına başlanmıştı. Statik projede görülen eksiklikler üzerine statik projede değişiklik yapılmasına karar verildi. Yapılan değişiklikler neticesinde götürü bedel üzerinden ücret ve iş arttı ve ilk etapta bize aktarılan para bu iş için harcandı dolayısıyla diğer işlerin devam etmesine yeterli olmadı. Milli Eğitim Bakanlığından gelen ikinci bir ödenekle ikinci kısım ihale 2005 yılında yapılarak çalışmalara başlanıldı. Çalışmaların süresi Ağustos ayı sonunda bitirilerek teslim edilmesi bekleniyor” şeklinde açıklamada bulundu. Yapılan güçlendirme çalışmaları esnasında Öğretmenevi’nde bir takım değişiklikler yapıldığına dikkat çeken Şenocak “Binanın idari kısmında yapılan kısıtlamalarla yatak ve oda sayısını artırdık. Bina yer döşemesi, kapılar ile çatısında yapılan değişikliklerle günümüzün teknolojisine uygun ve Erzincan’a yakışır bir Öğretmenevi görünümüne kavuşturuldu” şeklinde konuştu.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2005 Çarşamba 08:50:21
Güncelleme :17 Ağustos 2005 Çarşamba 14:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?