18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Erzincan'da da törenlerle kutlandı.

Erzincan Müftülük Konferans Salonu'nda Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından düzenlenen programa, Vali Ali Güngör, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, İl Emniyet Müdürü Dr. Ahmet Çimen, Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Musa Ömeroğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende daha sonra öğretmenler adına emekli öğretmen Arslan Doğançay bir konuşma yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Özer Hayli'nin ardından konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Musa Ömeroğlu, öğretmenliğin tanımını yaptı. Öğretmenlik mesleğini, "Çocuğu adam etme sanatı" olarak tanımlayan Başmüfettiş Musa Ömeroğlu, "Öğretmenlik tarihin en eski mesleğidir. Öğretmene ve öğretmenliğe her zaman hak ettiği önem verilmelidir. Ama her şeyden önce öğretmenlerimiz kendilerine önem vermelidir." dedi.

Konuşmasında, bilginin, otoritenin temeli olduğunu vurgulayan Musa Ömeroğlu öğretmenlere seslenerek, "Bilginiz varsa varlığınız ortada görünecektir. Bilginiz varsa, otoriteniz olacak. İyi eğitim iyi insan, kötü eğitim kötü insan demektir. İnsanlara insafı, merhameti, iyiliği öğretirseniz o zaman dünyamız cennet olur." diye konuştu.

Programda konuşmaların ardından yıl içerisinde adaylığı kalkmış öğretmenler yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attılar. Yemin töreninden sonra Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara arası düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Ali Güngör, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ve Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap tarafından verildi.

2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı'nda emekli olan öğretmenlere de hizmet şeref belgelerinin verildiği 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, "Öğretmen Marşı"nın okunması ve okul korosunun söylediği şarkılarla sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 16:16:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?