30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Öğretmenlere domuz gribi uyarısı!

ÖĞRETMENLERE DOMUZ GRİBİ UYARISI

Domuz Gribi ile ilgili olarak Erzincan genelinde bulunan her okuldan bir öğretmenin katılımıyla Öğretmen evinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen bilgilendirme toplantısına İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Güler ve öğretmenler katıldı.

Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan; 2000’li yıllarda salgın hastalıkların arttığını hatırlatarak salgınların 15-20 yada 30 yılda bir görüldüğünü ancak son yıllarda salgınların daha sık görülmeye başlandığını ifade etti.

Turan konuşmasında; “Bu grip salgınına yakalanmamamın, bu salgından kurtulmanın en önemli yolu korunmaktır. Burada daha çok korunma ile ilgili bilgiler verilecektir. Çünkü bir zincir şeklinde bulaşma söz konusu, burada da korunma yollarının çok önemli olduğunu, bulaşma yollarını, hastalıktan sonra ki belirtiler kısa kısa anlatılacak. Bulaşma yollarını bildikten sonra korunma yollarını öğreneceğiz. Okullarda bulaşma yolları çok olduğundan korunma yolları çok önemlidir. Burada gerekli bilgileri aldıktan sonra sahaya indiğinizde bu griple karşılaştığınızda biz her size her türlü yardımı yapmaya hazırız. Bu salgını atlatmak için sizler bizlere yardımcı olacaksınız. Bizde sizleri bilgilendireceğiz. Bu salgını atlatmak için gerekli tüm çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan’ın konuşmasının ardından öğretmenlere domuz gribi hakkında sinevizyon gösterisi ile bilgilendirme yapıldı.

ÖĞRETMENLERE DOMUZ GRİBİ UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 17:16:05
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 17:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?