5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

OKS'de Çayırlı damgası

2006-2007 Eğitim öğretim yılında Çayırlı ilçesi merkez ve köylerindeki ilköğretim okullarında öğrenim gören 37 öğrencinin çeşitli Anadolu Liseleri, Fen Liseleri ve Meslek Liselerini kazandığı bildirildi.


Çayırlı Kaymakamı Abdullah Akdaş yaptığı açıklamada, kazanılan başarının tesadüf olmadığını, planlı programlı bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek," 43 öğrencimiz ilçemiz kaymakamlığınca sağlanan imkanlarla hafta sonları Tercan ilçesindeki dershaneye taşınarak, OKS sınavlarına hazırlandılar.

Uygulanan bir çalışma programı sonucunda da ilçemiz köylerinden 4 öğrencimiz Fen Lisesini, ilçe merkezi ve köylerinden 6 öğrencimiz Anadolu Öğretmen Lisesini ve 27 öğrencimizde Erzincan´ da Anadolu Lisesi, Teknik Lise, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesini, Anadolu Kız Meslek Lisesiyle Anadolu Ticaret Lisesi'ni kazanmışlardır.

OKS İl birincisi Çayırlı Balıklı köyü İlköğretim Okulu öğrencisi Salih Zorbuna olmuştur. Bu öğrencimiz Bursa Ali Osman Sönmez Fen Lisesine yerleştirilmiştir. İlçeye bağlı tüm İlköğretim Okullarımızda eğitim öğretim dönemi boyunca OKS sınavlarına hazırlık için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kurslar açılarak bugünkü başarıya ulaşılmıştır. Bu başarı oranını daha da yükseltme gayreti içerisindeyiz." dedi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 15:22:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?