18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Okulda eşekli tanıtım

Kütüphane Haftası dolayısıyla Erzincan İMKB Müşir Zeki Paşa İlköğretim Okulunda düzenlenen programda okula getirilen eşekle gezici kütüphane servisi tanıtıldı
Erzincan'da Kütüphane Haftası nedeniyle yapılan etkinliklerde bir ilk yaşandı.

Öğrencilere kütüphanelerin önemini anlatmak isteyen öğretmenler okula getirdikleri eşeğin üzerine yerleştirdikleri kolilerin üzerine gezici halk kütüphanesi yazarak kütüphane haftasının önemini anlattılar bazen öğretmenlere zorluk çıkaran eşek şaşkın bakışlarla etrafını izledi. Okul binası önünde düzenlenen programda İMKB Müşir Zeki Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Talip Atalay, okuma alışkanlığı kazanmak da bir eğitim işi olduğunu kaydederek, kütüphanelerin önemini daha iyi anlatmak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Geçmişte insanların kitap okuması amacıyla oluşturulan eşekli gezici kütüphane servislerinin büyük öneme sahip olduğunu hatırlatan Atalay; "Kitap okumak eğitimin diğer noktalarında olduğu gibi ebeveyn ve öğretmenlerin başlatması gereken bir süreç kuşkusuz. Okuma seferberlik ilan ediyoruz, hedefimiz kitap okuyan nesiller yetiştirmek. Yetişkin olduklarında da okumaya devam edecek ve kendi çocuklarına da okuma isteği verecek insanların artmasıdır" şeklinde ifade etti.

Okul Bahçesinde toplanan minik öğrenciler ise karşılarında buldukları eşekli gezici halk kütüphanesini görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler. Yaşananlardan habersiz olan eşekte çevresindekilere meraklı gözlerle baktı.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deniz yıldırım IP: 88.227.248.xxx Tarih : 4.04.2008 07:16:25

değişiklik adına bir eğitim yuvasında hayvanların kullanılmasını doğru bulmuyorum