8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Olimpik havuz inşaatı kaderine terk edildi

Temeli 1990 yılında, dönemin Başbakanı Yıldırım Akbulut tarafından atılan Erzincan Olimpik Yüzme Havuzu, parasızlık yüzünden bir türlü bitirilemiyor.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan olimpik yüzme havuzu inşaatı, 14 yıldan beri gönderilen yetersiz ödeneklerle ağır aksak sürdürülüyordu.

 Gençlik ve Spor Erzincan İl Müdürü Mehmet Çolak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, fiziki olarak yüzde 40’ı tamamlanmış olan yüzme havuzunun Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından 2005 yılı yatırım programına alındığını belirterek, "Bu tesisin tamamlanmasıyla Erzincan, Doğu Anadolu Bölgesi’nin spor merkezi haline gelecektir. Rafting, yamaç paraşütü, kayak ve diğer sporlarla birlikte yüzme sporunun da başlamasıyla ilimiz sportif anlamda büyük potansiyele sahip olacaktır. 6 bin metrekare kapalı alanı ve 2 bin kişi kapasiteli olimpik yüzme havuzu bölgesel, ulusal ve uluslararası şampiyonaların yapılabileceği teknolojiyle donatılacak. 2003 yılına kadar yüzme havuzu inşaatına ödenek ayrılmadığından havuzun yapımı uzadı. 2005 yılında ise programa alındığından aynı yıl bitirilerek faaliyete geçmesini planlıyoruz" dedi.

erzincan
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 11:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?