30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Ölüme meydan okuyorlar

METRELERCE YÜKSEKLİKTE EKMEK MÜCADELESİ

Erzincan'da 30 yıldır metrelerce yükseklideki camii minarelerinin tamir ve boyasını yaparak ekmek paralarını kazanan amca yeğen ölüme meydan okuyorlar.

Metrelerce yükseklikteki cami minarelerinin boya bakım sıva işlerini yaparak ekmek parasını kazanan amca ve yeğen ölüme adeta meydan okuyor.

Amca Fahrettin Koç (47) ve yeğeni Yakup Koç (25) Erzincan merkezde bulunan Keresteciler Camii ne ait 35 metre yüksekliğindeki iki adet minarenin bakım onarım ve boyasını yapıyor.

Bu yıl içinde boyadıkları üçüncü camii minaresi olduğunu söyleyen amca Fahrettin Koç (47) 30 yıldır bu şekilde ekmek parasını kazandıklarını ifade etti.

Yaklaşık 10 gündür camii minaresinde çalıştıklarını dile getiren Koç, mevcut işi Keresteciler Camii Yaptırma ve Yaşatma derneği tarafından 6 bin Türk lirası karşılığı aldıklarını söyledi.

Mevcut hava koşullarından 12 yıl önce inşa edilen caminin minarelerinin yıpranmasından dolayı onardıklarını ve yeniden boyadıklarını belirtti. 35 metre yüksekliğindeki iki minareyi 25 gün gibi bir sürede bittirdiklerini söyleyen Fahrettin Koç çoğu kes zor anlar yaşadıklarını ve tehlike atlattıklarını bu işin özel bir kabiliyet gerektirdiğini vurguladı. Türkiye'nin her yerinde iş yaptıklarını sözlerine ekleyen Koç ekmek kavgası için güç koşullarda çalıştıklarını söyledi.

METRELERCE YÜKSEKLİKTE EKMEK MÜCADELESİ
METRELERCE YÜKSEKLİKTE EKMEK MÜCADELESİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 15:39:00
Güncelleme :17 Ekim 2009 Cumartesi 15:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?