30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Onlar Erzincan'ın gururu

Erzincan’da İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeliğine seçilen 4 bayan, kadın olarak yerel yönetimlerin sorunlarının çözümüne önemli katkılar sağlayacaklarını söylediler.

Erzincan Belediye Meclisi üyeliğine seçilen AK Parti’li Halime Keleş, Semiha Resuloğlu, Dumdu Gül Çağlıdil ve il genel meclis üyesi Neriman Şenocak, Erzincan’a yapılacak güzel hizmetlerin altına imza atmak istediklerini ifade ettiler.

Seçilmiş olmalarının kendileri açısından sevindirici bir durum olduğunu dile getiren Belediye Meclisi Üyesi Halime Keleş , “Bu kadar yüksek bir oyla seçilmemiz bizim açımızdan çok sevindirici. Erzincan’a faydalı olmak için çaba gösterecğiz. Tabii bayan olmamızdan dolayı da ilimizdeki bayanların sorunlarının çözümü noktasında çalışmalarımız olacak. Burada, bayanların erkek belediye meclis üyelerine anlatamayacağı sorunları dinleyeceğiz ve çözüm yolları arayacağız.” dedi.

Yine AK Parti’li Belediye Meclisi Üyesi Semiha Resuloglu Dumdu ise, kadının gücünü bu seçimlerde görüldüğünü belirterek, “Erzincanlı bayanların desteğiyle meclise girdik ve bunun sorumluluğunu taşıyoruz. Öncelikli sorunların çözümü yönünde çalışmalarımız olacak. Biz yeni seçildiğimiz için acemilik dönemi de yaşayacağımızı düşünüyorum ama en kısa zamanda bu durumun üstesinden gelerek başta bayanlara olmak üzere Erzincan’ın sorunlarını çözümünde etkin rol alacağımız ümit ediyorum” diye konuştu.

Gül Çağlıdil de, “Erzincan’da yapılacak çok iş var. Bu anlamda bizler neler yapabiliriz, bu çok önemli. Erzincan’ın sorunlarını çözümü konusunda da mecliste üzerimize düşen görevi de yapacağız” şeklinde konuştu. Erzincan’a ilk kez bir bayanın İl Genel Meclisi üyeliğine seçildiğini kaydeden İl genel meclis üyesi Neriman Şenocak ise, hizmet için gayret ve büyük çaba içerisinde olduklarını ifade ederek, " Kadının zarafeti yerel yönetimlerin çehresini değiştirecektir." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 17:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?