18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

'ÖSS'de mağdur olduk'

Erzincan'da ÖSS'de (Öğrenci Seçme Sınavı) mağdur olduklarını iddia eden 2 öğrenci ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) İl Sınav Merkezi Yöneticiliği'ne şikayet dilekçesi verdi.

15 Haziran'da ülke genelinde yaklaşık 1 milyon 250 bin kişinin ter döktüğü ÖSS'ye Erzincan Endüstri Meslek Lisesi'ndeki 21 numaralı salonda giren bazı öğrenciler, sınavın başında görevliler tarafından kendilerine yanlış soru kitapçığı dağıtıldığını, yaklaşık 5-6 soru yaptıktan sonra kitapçıkların kendilerinden geri alınıp yenilerinin dağıldığını ve bu esnada 20-25 dakika kayıplarının olduğu iddiasında bulundular. Olayda mağdur olduklarını dile getiren Fatih Der (20) ve Hediye Işık (20) salon
görevlilerinin, yeni kitapçıklar dağıtıldıktan sonra kayıp olan zamanlarının sınav sonunda kendilerine verileceğini açıkladıklarını ancak sınavın normal süresinin bitiminde cevap anahtarlarının ellerinden alındığını iddia ettiler.

Aynı salonda sınava giren kızı İlknur Keleş'in de mağdur olduğunu öne sürerek konuyla ilgili şikayet dilekçesini ÖSYM İl Sınav Merkezi Yöneticiliği'ne veren Orhan Keleş isimli veli de yaşanan olaydan dolayı söz konusu yerde sınava giren öğrencilerin motivasyonlarının bozulduğunu kaydederek, yapılan bir hata yüzünden çocuğunun bütün emeklerinin boşa gittiğini bu sebeple haklarını aramak için bütün kanuni yollara başvuracaklarını söyledi.

Konuyla ilgili ÖSYM İl Temsilciliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 15 Haziran 2008 tarihinde yapılan ÖSS'de Erzincan Anadolu Teknik ve Endüstri meslek Lisesi 2. kat 21 nolu salonda, salon görevlilerinin soru kitapçıklarını yanlış dağıttıklarının ve ardından bu yanlışlığı fark ederek durumu düzeltme yoluna gittikleri belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Ancak bu sırada adayların 20-25 dakika zaman kaybına uğradıkları iddia edilmiştir. Yine iddiaya göre, salon görevlileri adaylara, kayıp süreyi sınav sonunda kullandıracaklarını söylemişler, ama buna uymayarak adayların mağdur olmalarına neden olmuşlardır. Bu iddialar üzerine İl Sınav merkezi yöneticiliği olarak soruşturma başlatmış bulunmaktayız".

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 18:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?