22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Otlukbeli'nde çiftçiler bilgilendirildi

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nca uygulanmakta olan teşvik ve desteklemeler, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için uygulanan projeler hakkında çiftçilerin bilgilendirilmesi amacıyla Otlukbeli ilçesinde toplantı düzenlendi.

Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen çiftçi toplantısına Otlukbeli Kaymakam Şefik Aygöl,Belediye Başkanı Enver Şahin, Erzincan Tarım İl Müdürü Ali Lek, şube müdürleri, Otlukbeli ilçe tarım müdürlüğü yetkilileri ve yöre çiftçisi katıldı.

Toplantıda katılımcılara Tarım ve Köy İşleri Bakanlığınca bitkisel ve hayvansal üretime yönelik olarak teşvik ve desteklemeler ile 2006-2010 yılları arasında uygulanacak olan ‘Kırsal Kalkınma yatırımlarının Destekleme Programı', ‘Bitki Hastalıkları ve Zararlılarla Mücadelesi' konularında yapılan çalışmalarla 2008 yılı uygulamalarına ait bilgiler verildi. Ayrıca ilçede hayvancılık, yem bitkileri ve arıcılık konusunda da yapılabilecek çalışmaların ekonomiye önemli katkılar sağlayacağı dile getirilerek hayvan bakımı, beslenmesi, slaj tekniği konularında da üreticilere yönelik olarak bir kursun düzenlenmesinin faydalı olacağı belirtildi.

Tarım İl Müdürü Ali Lek, bu tür toplantıların başarılı çalışmalara bir zemin hazırlayacağını vurguladı. Lek," Bu tür toplantı ve ziyaretleri başta ilçelerimiz olmak üzere üretime yönelik tesisler ve işletmeler bazında da zaman içerisinde yapmayı düşünüyoruz. Amacımız tarım teşkilatları ile çiftçilerimiz arasındaki koordinasyon ve işbirliğini daha da güçlü hale getirerek üretimi artırmaktır"dedi.

Toplantıda konuşan Kaymakam Şefik Aygöl'de düzenlenen bu gibi toplantıların gerek kamu kurum ve kuruluşların ve gerekse kurumlarda üreticilerin koordinasyonunu sağlayarak üretime olumlu yönde katkı sağlayacağını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 12:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?