5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Otlukbeli'ne 2 yeni tesis

Otlukbeli ilçesinde bir dizi gezi ve incelemelerde bulunan Vali Ali Güngör Otlukbeli ilçesinde istihdam sağlayacak iki iş yerini hizmete açtı.


Erzincan'ın en uzak ilçelerinden olan 3 bin 500 nüfuslu Otlukbeli ilçesine kaymakamlık girişimleri ile yeni tesisler yapılıyor. Yapılan tesislerin açılışlarına davet edilen Vali Ali Güngör ilçede bir dizi inceleme ve ziyaretlerin ardından açılışlara geçti. Açılış törenine Vali Ali Güngör, Otlukbeli Kaymakamı Şefik Aygöl, Çayırlı Kaymakamı Abdullah Akdaş, Otlukbeli Belediye Başkanı Enver Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın Telekom İl Müdürü Timur Sevim ve çok sayıda davetli katıldı.


İlçe kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan süt toplama merkezinin açılışında konuşan Vali Güngör; " Burada güzel bir uygulama başlamıştır. Artık eskiden kalma usullerle hayvancılık yapılmayacak. Artık son teknoloji ile hayvancılık yapılacak. Yenilenen hayvancılık yöntemleri ile daha fazla verim alacağız. Açtığımız bu tesis ile birlikte artık emeğimizin karşılığını alacağız. Vatandaşların sütleri buralarda toplanıp değerinin karşılığını alacak. Yapılan bu tesise sahip çıkmalısınız. Nasıl daha yararlı oluruz, diye düşünün. Çünkü bu tesis bizim menfaatimiz için çalışan bir tesistir. Dışa bağlı kalmayalım. İhtiyaçlarımızı üretmeden hazır bir şekilde karşılarsak bunun bir anlamı kalmaz. Bir soğanı bile hazır alıyorsak ne diye boşuna uğraşıyoruz." dedi.

 
Süt toplama merkezinin devamlılığı için birlik çağrısında bulunan Vali Ali Güngör; "Bu modern tesisi hizmete açtınız. Yarın özel sektörden birisi gelecek sütlerini daha yüksek fiyata bana verin diyecek. Sizde buna aldanıp sütlerinizi bir gün beş gün o şahısa vereceksiniz. Sizin kurduğunuz tesis zaman içerisinde zarar edip kapanacak. Hemen ardından sizden yüksek fiyata süt alan kişi sizin sütünüze çok cüzi rakamlar teklif edecek. “İşinize gelirse bu” diyecek. Bu vaatlere kanmayın. Siz kendi kurduğunuz tesisi yürütün, devamlı ve garanti hale getirin. Çünkü bu bahsettiğim olayları çok gördük ve yaşadık. Birlik ve dirlik içerisinde olun." diye konuştu.


Süt toplama merkezi 2'şer tonluk iki tank ile günlük 4 ton süt toplama kapasiteli.Tesisin ilçeye aylık getirisi tahmini olarak 60 bin ytl olarak tahmin ediliyor. Bu sektörden ilçede 100 ailenin ekmek yiyeceği belirtiliyor. Süt üretimine paralel olarak ilçede damızlık süt yetiştiriciliğine de ağırlık verilecek.


Daha sonra kereste doğrama atölye tesislerine geçen davetliler burada da yeni yapılan tesisi gezdiler. Atölyenin açılışında konuşan Vali Ali Güngör: "Açılan bu tesisimiz Erzincan ekonomisine katkıda bulunacaktır. Kavak ağacı çok kısa bir sürede olgunlaşan ve kullanılabilir bir ağaçtır. Bu tür ağaçların değerlendirilmesi lazım. Şehir dışından gelen vatandaşlar sizlerin ağaçlarını ucuz fiyattan alıp, kendileri başka yerlerde değerlendiriyorlar. Açılan bu tesisle birlikte ağaçlarımız Erzincan'da değerlendirilip, Erzincan ekonomisine yaralı olacaktır. Ayrıca ihtiyacımız olan malzemeleri yerinden daha ucuza alacağız" diye konuştu Kereste atölyesinde kurban edelicek bir koyun ise Vali Ali Güngör'ün isteği üzerine kesilmedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2007 Cuma 17:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?