5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Otobüs kaza yaptı: 4'ü ağır 20 yaralı

Erzincan-Erzurum E-80 Karayolu'nun 120. kilometresinde şehirlerarası yolcu otobüsünün şarampole uçması sonucu 4'ü ağır olmak üzere 20 kişi yaralandı. Erzurum Karayolu kar yağışı nedeniyle kapalı olunca yaralılar, ambulanslarla Erzincan'a getirildi.

Van Erciş'den hareket ederek Ankara'ya gitmekte olan Süleyman Dadaş (51) yönetimindeki 34 VY 2782 plakalı yolcu otobüsü, Aşkale-Tercan arasındaki Kop Dağı'ndan inerken, kar yağışı nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu metrelerce yükseklikteki şarampole uçtu. Kazada yaralanan yolcular, özel araç ve ambulanslarla Tercan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Tercan-Erzurum Karayolu'nda akşam saatlerinden itibaren devam eden kar yağışı nedeniyle yol ulaşıma kapanınca, yaralılar ambulanslarla Erzincan'daki sağlık kuruluşlarına taşındı. Hastanelerde tedavi altına alınan 20 yaralının 4'nün durumunun ağır olduğu öğrenilirken, yaralı vatandaşlar, Kop Dağı'nın zirvesine kadar otobüse zincir takıldığını, zirvede ise zincirlerin çıkarılarak, yola öyle devam edildiğini belirtti. Bir yaralı kısa süre sonra otobüsün kontrolden çıktığını ve taklalar atmaya başladığını ve şarampole uçtuklarını söyledi.

Kazada yaralananların isimleri ise şöyle, Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, şoför Süleyman Dadaş (51), İrfan Keser(23), Derya Kabalak(24), Bilge Şahin (31), Seyfettin Uzunkuş (29), Kezban Tunç (41), Ramazan Tunç (26), Fahri Özülkü (37), Süleyman Şahin (40), Menşure Turan, Enver Karaaslan (51), Şenol Bakay (23), Resul Bilecik (45), Hanifi Aksu (29), Burhan Şahiner (37). 13 Şubat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar ise Celal Turan (57), Ercan As (47), Ramazan Erarslan (41), Vijdan Korkmaz (24) ve Mehmet Şakir Akın (30) olarak açıklandı. Yaralıların tedavileri sürerken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 10:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?