30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Paraşütçüler soğuğa meydan okuyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini artıran kar ve soğuk hava Erzincan'da yamaç paraşütü sporu yapan gençleri engelleyemiyor. Erzincan Munzur Fırat Doğa Sporları Derneği bünyesinde yamaç paraşütü yapan gençler Erzincan'a 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ekşisu mevkiinde yamaç paraşütü yaptıktan sonra eksi 10 derece de kaplıcanın sıcak suyunda rahatlıyor.

Sabah erken saatlerinde sırtlarında 30 kilogramlık çantalarıyla tırmanışa başlayan sporcular yaklaşık iki saatlik yürüyüşün ardından havalanacakları bölgeye ulaşıyor. Yapılan hazırlıkların ardından 2 bin metre yükseklikten sırayla havalanan sporcular karla kaplı Erzincan Ovası'nın üzerinde dakikalarca uçuyor.

Yamaç paraşütünü tamamlayan Erzincanlı sporcular, yine Ekşisu'da bulunan ve 30 derecelik su sıcaklığına sahip kaplıcalarda rahatlıyor. Erzincan Munzur Fırat Doğa Sporları Derneği yamaç paraşüt eğitmeni Osman Yavuz, genellikle yaz aylarında yapılan yamaç paraşütü sporuna Erzincan'da kış aylarında da devam ettiklerini ifade ederek, "Zor şartlarda da olsa yaz-kış bu sporu yapıyoruz. Daha sonra da kaplıcalara gelerek rahatlama fırsatı buluyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 15:08:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?