4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Paraşütçülerin 'destek' sorunu

Erzincanlı yamaç paraşütçüleri, geçen yıl merhum Vali Recep Yazıcıoğlu anısına düzenlenen havacılık festivalinin ikincisinin düzenlenmesi için yetkililerden destek bekliyor.

Yaylabaşı Munzur Doğa, Havacılık ve Ata Sporları Derneği Başkanı Kadir Metin, ilki geçen yıl yapılan Recep Yazıcıoğlu Havacılık Festivali’nin geleneksel hale getirilmesi için kamu kuruluşları ve özel şirketlerden destek beklediklerini belirterek, "Erzincan’da 10 yıla yakın hizmet vermiş ve doğa sporlarıyla buranın adını duyurmuş rahmetli Recep Yazıcıoğlu’nun Erzincan’daki anılarını yaşatmak istiyoruz. Bu yıl yapacağımız havacılık festivaline yaklaşık 130 sporcunun katılmasını bekliyoruz. Ayrıca bu festivalin ileride uluslararası çapta düzenlenmesi için çaba gösteriyoruz. Çünkü Erzincan birçok doğa sporunun yapılabildiği bir şehir. Bunu çok iyi değerlendirmek zorundayız" dedi.

Metin, festival için başta Erzincan Valiliği olmak üzere Garnizon Komutanlığı ve Erzincan Belediyesi’yle de görüşmelerin sürdürüldüğünü söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 12:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?