18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Parklar kondisyon merkezi oldu

Erzincan Belediyesi, şehir merkezindeki parkları birer kondisyon merkezi haline getiriyor.


Son günlerde ülke genelinde belediyeler tarafından yaygınlaştırılan açık hava kondisyon merkezlerine Erzincanlı vatandaşlar da kavuştu. Erzincan’da Cumhuriyet Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi, Ergenekon Bulvarı, Milli Egemenlik Caddesi, Yeni Mahalle ve Mengüceli Mahallesi’ndeki park ve yeşil alanlara belediye tarafından kurulan açık hava spor aletleri, başta çocuklar ve gençler olmak üzere vatandaşlardan da büyük ilgili görüyor.


Daha önce Sümbüle Hanım Parkı ve Akşemsettin Parkı’na kurulan açık alan spor aletlerinin ilgi görmesi sebebiyle bu aletlerin sayılarını artırdıklarını dile getiren Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, bu spor aletlerinin yenilerinin şehrin farklı bölgelerine kurulmaya devam edeceğini belirtti.

Bu yıl toplam 10 farklı bölgede kurulacak olan açık hava spor aletlerinin halkın sağlıklı bir yaşam sürmesine katkı sağlayacağını dile getiren Başkan Buyruk, “Erzincan’da, park ve bahçe çalışmaları konusunda büyük başarılar elde ettik.Son 4 yılda 250 bin metrekare yeni yeşil alan inşa ettik. Ama artık yeşil alan inşa etmek, buraları yeşillendirip ağaçlandırmakla bitmiyor. İnsanlar değişik şeyler istiyor. Bu spor aletleri özellikle bayanlar tarafından büyük ilgi görüyor. Yeşil alan oranımızı kişi başına 11 metrekareden 15 metrekareye çıkarıp her parka spor aletleri, büyük parklara eğlence mekanları, oturma alanları, kafeteryalar inşa edeceğiz. Bunlar birer yeşil alan çalışması dışında sosyal aktivitedir.” diye konuştu.


Parklara kurulan açık hava spor aletlerinin bir grubunun fiyatının, 15 ile 30 bin YTL arasında değiştiği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 16:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?