18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Patlama korkulu anlar yaşattı

Erzincan şehir merkezinde gece yarısında meydana gelen patlama, polise ve vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.


Erzincan'ın en işlek yerlerinden biri olan Merkez Çarşısı'ndaki bir otelin alt katında faaliyet gösteren kafeteryada gece 00.30 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. İşyerlerinin ve kahvehanelerin yoğunlukta olduğu bölgede yaşanan patlamanın ardından kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, çevreyi güvenlik çemberine aldı. Abdulkadir Olgun'a ait kafeteryanın mutfak bölümündeki tüpten sızan gazın sıkışması sonucu meydana gelen patlama sonrası çıkan yangın, Erzincan Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü.


Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı patlamanın ardından, kafeterya ve çevredeki işyerinin birçoğunun camları kırıldı, olay yerinin yakınındaki bir araç hasar gördü. Ortalığı savaş alanına çeviren patlamanın etkisiyle çevredeki vatandaşlar da büyük panik yaşadı. Patlamanın olduğu yerin üst katındaki otelde kalan ve telaşla kendisini dışarı atan bir vatandaş pantolonunu ancak dışarıda giyebildi.


Son günlerde büyük şehirlerde bombalı saldırıların yaşanması sebebiyle Erzincan'daki patlamayla ilgili Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler ve polis bomba uzmanı da olay yerinde inceleme yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 17:01:53
Güncelleme :22 Ağustos 2008 Cuma 17:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?