30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Penaltı atma yarışması nefes kesti

Erzincan'da, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve Herkes İçin Futbol İl Temsilciliği'nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yaptığı çalışma sonucu düzenlediği 'Penaltı Yarışması' nefesleri kesti.


1997-2000 yılları arasında doğan kız ve erkek çocukların katıldığı penaltı yarışması 13 Şubat Stadı'nda gerçekleştirildi. Futbol sahasına, normalden küçük ölçülerdeki 4 kalenin kurulmasının ardından müsabakaya kayıt yaptıran 141 erkek, 40 öğrencinin arasında kategorilerine göre ikili eşleştirmeler yapıldı.

Penaltılarda rakiplerini eleyen öğrenciler başka öğrencilerle eşleşip onlarla müsabakaya devam etti. Oldukça heyecanlı geçen penaltı atışlarında çocukların aileleri ve arkadaşları da büyük heyecan yaşadı. Bazı aileler saha kenarından çocuklarına taktik vermeyi ihmal etmedi. Penaltı atışlarında rakiplerine elenen, Barbaros İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Alparslan Genç (10) gözyaşlarına hakim olamadı. Üzüntüsünden ağlayan küçük Alparslan'ı önce gazeteciler, daha sonra da anne ve babası teselli etmeye çalıştı.


Müsabakalara verilen öğlen arasında çocuklara nohutlu pilav ve ayran ikram edildi. Yemeğin ardından devam eden penaltı yarışmaları saat 15.00'e kadar sürdü. Yarışma sonunda kategorilerinde dereceye girenler, organizasyonun sponsor firması tarafından sıralamalarına göre 75, 50 ve 25 TL para ile ödüllendirildi. Ayrıca birinciler birer çeyrek altınla ödüllendirildi. Organizasyonla ilgili bir açıklama yapan Erzincan ASKF Başkanı Emin Turan, penaltı müsabakalarının Erzincan'da ilk kez düzenlendiğini
belirterek, organizasyonu geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini söyledi

İha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 11:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?