22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

PMYO yeni döneme başladı

Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) 2008-2009 Eğitim ve Öğretim dönemi törenle başladı. Törende ilk dersi Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Doç Dr. Nihat Bulut, yaparak, İnsan Hakları Sınırlılığı karşısında dokunulmazlık anlamının korunması insan haklarının sert çekirdeği" konusunu işledi. 

PMYO konferans salonunda düzenlenen törene Vali Ali Güngör, 59. Topçu Tugayı Komutanı Tümgenaral Mustafa Güler, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, daire amirleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Erzincan PMYO Müdür Vekili 2. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Kalkan, meslek yüksekokulunun kuruluş tarihi hakkında bilgiler verdi. 

Kalkan konuşmasında son günlerde yurt içinde artan terör olaylarına da değinerek; "Ülkemize yönelik olarak artan onursuz, ve asaletsiz işbirlikçilerinin, hezeyanları son göstergeleri olduğuna inandığımız eylemler, bilimin ve bilginin ışığında milli ve manevi değerler ile yoğrulmuş bu topraklarda asla nefes alamayıp yok olacaklardır. Tarihimiz bunun örnekleriyle doludur.”dedi. 

Erzincan Valisi Ali Güngör ise yaptığı konuşmasında genç polis adaylarına seslenerek şunları söyledi: 

Sizler toplumun huzurunun korunmasında verilecek görevleri başarı ile yerine getireceğinizden eminim. Bugüne kadar kazandığınız bilgi birikimiyle ve burada edineceğiniz, mesleki bilgi, beceri ve çalışma disiplini ile yeni görevlerinizde karşılaşacağınız her türlü zorluğu aşacağınıza, hedefinize ulaşacağınıza ve aynı zamanda polis teşkilatına çok şeyler kazandıracağınıza inanıyorum.” 

Daha sonra Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 2008-2009 Eğitim ve Öğretim dönemi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Doç Dr. Nihat Bulut'un ilk dersi vermesiyle başladı. Bulut, ilk derste İnsan Hakları Sınırlılığı karşısında dokunulmazlık anlamının korunması insan haklarının sert çekirdeği" konularında bilgi verdi.


Açılış töreni, dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve kokteyl ile son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 14:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?