30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

PMYO'da mezuniyet heyecanı

Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenim gören 7’nci dönem 147 polis adayı düzenlenen törenle mezun oldu.

Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine, vali yardımcısı Adem Keleş, Erzincan Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof Dr. Erdoğan Büyükkasap, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Polis Akademisi Başkanı Zühtü Arslan, Cumhuriyet Baş Savcısı İlhan Cihaner, Adli Yargı Komisyon Başkanı Nuh Kalkan kurum amirleri ve polis adaylarının aileleri katıldı.


Polis Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Habip Yılmaz, Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu’nda çağdaş eğitim anlayışıyla Atatürk ilke ve inkılaplarına, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, milletine hizmeti kutsal bir görev sayan, demokrasiyi özümsemiş, bilgili, ahlaklı, sinesi vatan sevgisiyle dopdolu pırıl, pırıl 147 genç polisi emniyet teşkilatına uğurlamanın sevinci ve heyecanı içinde olduklarını söyledi.


Dönem birincisi Bilal Koca ise üzerlerine giydikleri üniformanın sorumluluğunun her zaman bilincinde olacaklarını vurgulayarak, ülkenin her köşesinde görev yapmaya hazır olduklarını ifade etti.


Polis Akademisi Başkanı Zühtü Arslan, “Polis Akademisi 2001 yılından beri üniversite statüsünde eğitim veren Yüksek Okulları, Fakültesi ve Güvenlik Birimleri Enstitüsü ile Türkiye’nin orta ölçekli üniversitelerinden biri haline geldiğini belirterek; “Yaklaşık 15 bin yüksek okul öğrencisi, bin 500’e yaklaşan fakülte öğrencisi ve 500’ e yaklaşan enstitü öğrencisiyle Türkiye’nin en önemli yüksek öğretim kurumlarından birisine dönüştü.”dedi.


Törende konuşmaların ardından dönem birincisi Bilal Koca yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı. Okulda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verildiği törende daha sonra Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Atatürk'e cevabı okundu.
Genç polis adaylarının polislik yemini etmesi ve tören geçişiyle tamamlanan tören sonunda mezun öğrenciler şapkalarını havaya atarak mezuniyet coşkusunu
yaşadılar.

İha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 19:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?