30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Polis Müdür Vekili'ne soruşturma

Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili hakkında erkek öğrencileriyle cinsel ilişkiye girdiği ve öğrencileri adına yüklü miktarda kredi çektiği iddiası ile soruşturma başlatıldı.


Öğrencilerin şikayeti üzerine ortaya çıkan olayda Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen 4 müfettiş 1 haftadır soruşturmayı yürütüyor. Cinsel ilişki iddialarıyla ilgili savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında; öğrenciler, Okul Müdür Vekili H.K. ve personelin ifadeleri alındı.


Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Vekili'nin, ''Bankalardan 50'ye yakın öğrenci adına düşük faizli kredi çekip geri ödemesini yapmaması ve bazı erkek öğrenciler ile cinsel ilişkiye girdiği" yönündeki iddialar Erzincan'da büyük yankı uyandırdı. Öğrencilerden birkaçının Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesindeki şikayet hattına yazdıkları ihbar sonunda 4 başmüfettiş, iddiaları incelemek üzere kente geldi. 5 gün boyunca araştırmalarını sürdüren müfettişler, çalışmalarını dün sonuçlandırdı.

Kredi iddiası hakkında soruşturma tamamlanırken, cinsel ilişki iddiaları ise savcılığa aksetti. Dün saat 16.00 sıralarında Polis Meslek Yüksek Okulu'nun 4 öğrencisi sorgulanmak üzere savcılığa getirildi.


Erzincan Valisi Abdulkadir Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kredi konusunda müfettişler soruşturmalarını tamamladı. Diğer konu ise savcılığa aksettiği için konuşmam doğru olmaz. Müfettişler şu anda görevden alma konusunda bir talepte bulunmadı" dedi.


Müdür vekilinin dün rapor aldığı öğrenilirken iki gün önce de emeklilik için dilekçe verdiği bildirildi. Okul müdür vekili bugün sabah saatlerinde Erzincan Adliyesi'ne gelerek ifade verdi.


İki yıllık olan Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu'nda 300 erkek öğrenci eğitim görüyor. İddialara göre, 2008 yılında atanan okul müdür vekili, öğrencileri odasına tek tek çağırıp, ekonomik sıkıntı içinde olduğunu ve özel anlaşmalı bankaların polis okulu öğrencilerine tanıdığı düşük faizli, iki yıl ödemesiz kredilerden alıp, kendisine vermelerini istedi. Bankaların 3 ile 7 bin TL arasında limitli bu kredilerden yaklaşık 50 öğrenciye kullandırdığı iddia edilen müdür vekili geri ödemeleri ise yapmadı. Müdür
vekili kredileri kendileri ödemek zorunda kalan öğrencilere de baskı yapmakla suçlanıyor

İha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 15:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?