30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Polis MYO'da eğitim yılı başladı

ERZİNCAN PMYO YENİ ÖĞRETİM YILINA BAŞLADI

Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu 2009-2010 eğitim öğretim yılını düzenlenen törenle açtı.

PMYO salonunda düzenlenen açılış törenine Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, kamu kurum ve kuruluş temsilciler, siyasi parti temsilcileri, eğitmenler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan PMYO Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Habip Yılmaz, meslek yüksekokulunun kuruluş tarihi hakkında bilgiler verdi. Okul Müdürü Yılmaz, “Ulu Önder Atatürk’ün belirttiği gibi Cumhuriyetin ve yasaların kalkanı olacak genç polisleri okulumuzda çağdaş bir görev anlayışı ile yetiştirmek bizlerin en temel hedefi olmalıdır.” dedi. Törende konuşan Vali Abdulkadir Demir ise “Toplumun huzurunun korunmasında verilecek görevleri başarı ile yerine getireceğinizden eminim. Bugüne kadar kazandığınız bilgi birikimiyle ve burada edineceğiniz, mesleki bilgi, beceri ve çalışma disiplini ile yeni görevlerinizde karşılaşacağınız, her türlü zorluğu aşacağınıza, hedefinize ulaşacağınıza ve aynı zamanda polis teşkilatına çok şeyler kazandıracağınıza inanıyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ilk dersi Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nihat Bulut verdi. Prof. Dr. Prof. Dr. Bulut, ilk ders olarak , ‘Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin ön gördüğü denetim mekanizması ve Türkiye’ konusunu işledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 17:09:03
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 17:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?