30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Polisi şok eden korsan düzenek

Erzincan polisinin düzenlediği operasyonunda 170 adet korsan CD ele geçirilirken, 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü ekipleri, Vakıflar İş Merkezi ve Fevzi Paşa İş Merkezi bulunan iki iş yerine baskın düzenledi.

İşyerinde bulunan harici hard diskler içerisindeki, telif hakları korunan çok sayıda VCD-DVD film, bilgisayar ve Play Station oyununun akıllara durgunluk veren bir yöntemle gizlendiği ortaya çıktı.

Yapılan araştırma sonucu telif hakları korunan çok sayıda VCD ve DVD'nin harici hard diskler içine kaydedilip VHS video kayıt cihazları içine gizlendiği belirlendi. Hard disklerdeki film ve oyunların, müşterilerin talebi üzerine kablosuz ağla bağlantı kurularak CD'lere yazıldığı tespit edildi. İşyeri sahiplerinin bu yöntemle kullandıkları bilgisayarda hiçbir yasadışı veri bulundurmadıkları ve olası polis baskınlarından korundukları öğrenildi.

Polisi hayretler içinde bırakan düzeneğin ortaya çıkarılması ile birlikte 12 adet harici hard disk, 3 adet bilgisayar kasası, 80'i porno içerikli olmak üzere 170 adet kopyalanmış CD'ye el konulduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Şüpheliler hakkında 5846 Sayılı Fikri ve Sınai Hakları Kanunu'na ve TCK 226. Maddesi (müstehcenlik) uyarınca işlem yapıldığı belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2009 Salı 18:26:36
Güncelleme :22 Eylül 2009 Salı 18:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?