22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Polisten Kızılay'a destek

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kızılay'a kan bağışı desteğinde bulunmak amacıyla 'Kızılay'a 100 ünite kan" kampanyası başlattı.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü personelinin Kızılay'ın kan bağışı kampanyasına destek olması amacıyla Polis Meslek Yüksekokulu konferans salonunda, emniyet personeline yönelik konferans verildi.

Sinevizyon gösterisinin ardından Kızılay Kan Bağışcısı Kazanım Uzmanı Yıldız Usta, kan bağışının önemi hakkında bilgiler verdi. Usta, her sağlıklı insanın 2 ayda bir ünite kan vermesi gerektiğinin hatırlatarak, kan veren bir toplum olunması temennisinde bulundu.

Türkiye'nin yıllık kan ihtiyacının bir buçuk milyon olduğunu ancak Kızılay tarafından sadece 500 bin ünitenin karşılandığını ifade eden Usta,"Her insan kan bağışcısı olması gerekir. Kan bağışını düzenli yapmamız gerekir. Bir gün bize de lazım olur düşüncesiyle insanlar kan bağışına yönelmelidir. İhtiyaç duyulduğu zaman belki de çok geç kalınmış olabilir. Kan veren bir toplum bilincine ulaşmamız gerekir" açıklamasında bulundu.

Erzincan Emniyet Müdürü Ahmet Çimen, emniyet müdürlüğü olarak bu kampanyaya 'Aile Polisi'ni de kullanılarak bin ünite kan toplanılması yönünde çalışmalara başlanılacağını ifade etti. Bütün emniyet personelini kan vermek için teşvik edeceklerini ve yaklaşık bin ünite kanın 2 ay içerisinde toplanılacağını belirten Çimen,"Kan herkese lazım oluyor. Bir günde bize lazım olur düşüncesiyle, kan vermemiz gerekir. Kan veren bir toplum olmamız için bütün çalışmalara destek vereceğiz' şeklinde konuştu.

Konferansın ardından, başta Emniyet Müdürü Ahmet Çimen olmak üzere bazı amirler ve polis memurları Kızılay'a kan bağışında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 23:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?