18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Polisten sokak çocuklarına önlem

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından yaz tatilinde çocukların sokaklarda çalışmasını engellemek amacıyla bir dizi tedbir alındı.

Erzincan Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler özellikle trafik lambalarında cam silen, mendil satan çocuklara yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler çocukların sokaklarda çalışmasını engellemek için alınan tedbirler bir bir hayata geçiriyor.

Aileleri tarafından sokakta çalıştırılan çocuklara yönelik uygulamalar yapan Erzincan Polisi, bundan sonra uyarılara rağmen çocuklarını çalıştırmaya devam eden aileler hakkında suç duyurusunda bulunacak. 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu başta olmak üzere birçok kanun tarafından korunan çocukları aileler çalıştırmakta ısrar ediyor. Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından sokaklarda ayakkabı boyacılığı, mendil, kalem, çakmak satışı ve tartıcılık yapan çocuk sayısını sıfıra indirmek için çalışmalar yürütülüyor.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Nuri Ateş Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 45 ekip de 150 polisin konuyla ilgili olarak çalışmaları için görevlendirdi. Ateş, açıklamasında; "Sokakta çalışan çocukların aileleri tespit edilerek, gerekli uyarılar yapılacak. 18 yaşından küçük çocukların sokakta çalıştırılmaması için ailelere ceza verilecek" dedi. Yaz ayları ve okul döneminin başlamasıyla birlikte sokakta çalışan çocukların sayısında artış olduğu belirten Ateş, çocukların küçük yaşta çalıştırılmaması için kanunların bulunduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 12:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?