18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

PTT korgo filosunu tanıttı

PTT Kargo hizmetleri düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

PTT Merkez Müdürlüğü’nde yapılan PTT Kargo hizmeti tanıtımında kurum ve imkanlarıyla ilgili slayt ve filmler gösterildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan PTT Başmüdürü Ziya Başıaçık 2 Haziran tarihi itibari ile , Türkiye genelinde her türlü araç gereç ve personel donanımıyla çağdaş güvenli zamanında hızlı ve hesaplı bir kargoculuk anlayışı ile kargo hizmetine başladıklarını belirtti. Başıaçık; "Türkiye genelinde 30 bin araç 4 bin işyeri bin ulaşım hattı ile 168 yıllık PTT Teşkilatı olarak kargoculuk sektöründe vatandaşlarımıza en iyi hizmeti biz veririz İddiasındayız." açıklamasında bulundu.

Başmüdür Başıaçık, PTT'nin hizmet türlerini ve kapsamını geliştirerek, hizmetlerini çağdaş, ekonomik, hızlı, güvenli bir hale getirmek için olağan üstü çaba ve gayretle kurumu 21. yüzyıla taşıdığını söyledi.

Başıaçık, PTT'nin koli kargo dışındaki hizmet türlerinde noksanlıkları hızla giderdiğini belirterek, "2007 yılı başından başlayarak lojistik alandaki alt yapı eksikliklerini çok kısa bir zamanda gidererek, 2008 yılı başından itibaren koli kargo hizmetlerinde yeni bir hizmet anlayışıyla, hızlı, güvenli, ekonomik, emniyetli bir yapıyla kargo piyasasına girmiş ve bu giriş Erzincan'daki birçok esnafımız tarafından memnuniyetle karşılanarak, kargolarını PTT ile göndermeye başlamışlardır. Bu yöneliş, çaba ve gayretimize hız katarak, tüm çalışanları motive ettiği gibi her türlü hizmete hazırız. Bu şevki, heyecanı ve hazzı tatmada sınır tanımıyoruz. Müşterilerimizin bilmelerinde fayda görüldüğü, hizmet kalitesinin artırılması için işletmemizin bütün imkan ve olanakları seferber edilerek çok sayıda yeni sefer tarifeleri ihdas ederek, modern araç ve gereçlerle donatıldı. Yeni kabul ve dağıtım elemanlarıyla kargo sektöründeki varlığını ve alternatifsiz oluşu, hizmette etkinlik ve güvenirliğe yepyeni bir değişim ve dönüşüm kazandırarak her an vatandaşımızın yanında ve hizmetinde olduğumuzun bilinmesini istiyoruz." dedi.

"PTT kargo hizmeti size bir telefon kadar yakın" anlayışıyla ücretsiz 169 alo telefon hattı oluşturulduğunu ifade eden Başıaçık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her türlü kolilerinizin konuttan teslim alınıp, alıcısına konutunda teslim hizmetiyle, gerekirse yerinde kabul işlemini gerçekleştirecek bir duruma getirildik. Hangi gün hangi saatte alıcısına teslim edilme hizmetini getirmiştir. Bir kilogramlık bir kolinizi 2 YTL karşılığında Türkiye'nin en ücra köşesine kadar götürüyoruz. Her bir kilogram için 0,5 Ykr ücret alındığı göz önüne alınacak olursa ne kadar ekonomik olduğu görülecektir."açıklamasında bulundu.
Erzincan PTT Başmüdürlüğü 4 Araç 1 Şef, 2 Memur ve 7 işçi ile kargo hizmetlerine başladı.

.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 16:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?